GAÜN'de Huzurevi Sakinlerine Davul Zurnalı Karşılama

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından, Yaşlılar Haftası etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Huzurevi sakinlerine müzik eşliğinde öğle yemeği verildi. Yaşlılar davul zurna ile karşılandı.

GAÜN'de Huzurevi Sakinlerine Davul Zurnalı Karşılama
GAÜN Seyirtepe Sosyal Tesislerinde davul zurna eşliğinde karşılanan Huzurevi sakinleri Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğrencilerinin sunduğu müzik eşliğinde yemek yedi. Davul zurna ile karşılanan yaşlılar, yine davul zurna eşliğinde çalınan parçalarda oynayarak keyifli bir gün geçirdi. Gönüllerince eğlenen yaşlılar, öğrencilerle birlikte halay çekti. Etkinlikte konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Bayraktar, "Yaşlılar, toplumun hafızasıdır” diyerek, bir birey için hafıza ne kadar önemli ise bir toplum içinde yaşlıların o kadar önemli olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Bayraktar, “Yaşlılarımızı Türk toplumu olarak her zaman koruyan, kollayan, aile bağlarını güçlü tutan bir toplum olduk. Bugün de değişen dünyanın şartlarına uygun olarak artık yaşlılarımız yaşlılar mekanında kendi akranlarıyla birlikte. Tabi gönül hep birlikte olmayı ister ama yaşlılarında kendi ayrı bir dünyası var. İnşallah bu kendilerine özel ayrılmış mekanlarda mutlu bir şekilde yaşamlarını devam ettirirler” diye konuştu.

Yaşlılar haftasını kutlayan Bayraktar ile Prof. Dr. Metin Bedir ve Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Karahan konuşmaların ardından Huzurevi sakinlerine çiçek verdi.
Kaynak: İHA