'Fırıncının Önceliği Halk Sağlığı'

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı: 'Adana'da ekmekte herhangi bir GDO tespit edilmedi' 'Küçük esnafın böyle bir riski göze alması söz konusu bile olamaz. Fırıncı esnafları olarak halk sağlığını öncelik olarak kabul ediyoruz'

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Adana'da ekmekten alınan numunede herhangi bir GDO tespit edilmediğini belirterek, 'Küçük esnafın böyle bir riski göze alması söz konusu bile olamaz. Fırıncı esnafları olarak halk sağlığını öncelik olarak kabul ediyoruz.' ifadesini kullandı.

Balcı, bir yayın organında yer alan 'ekmek üretiminde GDO'lu katkı maddesi kullanıldığına' yönelik haber üzerine yazılı açıklamada bulundu.

Söz konusu iddianın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile federasyon tarafından dikkatle takip edildiğini ve alınan numunelerin incelendiğini belirten Balcı, 'Bugün Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in de Urfa'da ifade ettiği gibi, Adana'da ekmekte herhangi bir GDO tespit edilmemiştir. Ekmekte katkı maddesi kullanımı yasaktır ve cezası 15 bin liradır. Küçük esnafın böyle bir riski göze alması söz konusu bile olamaz. Fırıncı esnafları olarak halk sağlığını öncelik olarak kabul ediyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Balcı, Bakanlığın yeterli sayıda denetim yaptığını, halkın sağlığını hiçe sayan uygulamalara müsamaha gösterilmesinin mümkün olmadığını vurgulayarak, 'Bugüne kadar olduğu gibi halkımıza sağlıklı ve hijyenik ortamda üretilen kaliteli ekmek sunma konusunda üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bakanlığın bu konudaki denetimlerinin artması bizi hiçbir zaman rahatsız etmeyecektir. Yaklaşık 24 bin fırıncı esnafı arasında kurallara uymayan varsa, kanunlar çerçevesinde hak ettiği ceza neyse en ağır şekilde cezalandırılmasından yanayız.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA