Dalgıçlar Deniz Altını, Çocuklar Plajı Temizledi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yapılan deniz dibi temizliğinde dalgıçlar saatlerce deniz dibinde kalarak çöp topladı. Denizi dibini temizleyen dalgıçlar yaklaşık 5 yüz kilo çöp çıkarırken, çocuklarda plajdaki çöpleri topladı.

Dalgıçlar Deniz Altını, Çocuklar Plajı Temizledi
Bodrum Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi olan “Denize en çok MAVİ yakışır” Deniz Dibi Temizlik Kampanyası kapsamında, Turgutreis sahilinde deniz dibi temizliği yapıldı. Bodrum Belediyesi Dalış Ekibinde görevli dalgıçlar tarafından Turgutreis Mahallesi’nde yapılan deniz dibi temizliği yaklaşık 2 saat sürdü. Dalgıçların çalışmalarını takip eden öğrenciler, denizden çıkarılan atıkları da dikkatle izledi. Deniz dibi temizliği hakkında öğrencileri bilgi veren dalgıç Öner Karaçiçek “Bugün deniz dibi temizliğini Turgutreis’te yaptık. Denizlerimize maalesef çöp atılıyor. Denizde bir sürü canlılar yaşıyor, onun için de denizlerimizi kirletmememiz, ona sahip çıkmamız lazım. Bu gördüğünüz çöpler uzun yıllar yok olmuyor, hep denizin dibinde kalıyor ve bunlar biriktikçe denizden faydalanmamız olumsuzlaşıyor. Denizdir alır götürür deyip denize kesinlikle çöp atmamamız lazım.” dedi.

Saatlerce deniz dibinde kalan dalgıçlar 90 kg cam, 275 kg plastik, 32 kg tekstil, 40 kg lastik, 46 kg metal katı atık, çıkardı. Denizden çıkan çöpler Konacık Mahallesi’ndeki Bodrum Belediyesi 1’inci Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne götürüldü.
Kaynak: İHA