Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ey Kılıçdaroğlu, İnönü tek adamdı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Tutturmuş bir tek adamdır gidiyor. Sözünü ettiği tek adam nerede ben de bilmiyorum. Ey Kılıçdaroğlu senin partinin genel başkanlığını yapmış olan İnönü tek adamdı'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ey Kılıçdaroğlu, İnönü tek adamdı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de, Balkan Federasyonu üyelerini kabulünde konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun tek adamlık eleştirilerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Tutturmuş bir tek adamdır gidiyor. Sözünü ettiği tek adam nerede ben de bilmiyorum. Ey Kılıçdaroğlu senin partinin genel başkanlığını yapmış olan İnönü tek adamdı'' ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Bulgaristan seçimlerinin huzur içinde geçmesini, adil ve şeffaf bir şekilde neticelenmesini temenni ediyoruz. Orada bazı baskıların gerçekleştiğini görmek, duymak bizi ciddi manada üzmektedir. Bir taraftan demokrasi diyeceksin ama öbür taraftan oradaki Türklere ciddi manada baskı yapacaksın, bu olacak iş değil. Bir taraftan Avrupa Birliği muktesebatı diyeceksin öbür taraftan Avrupa Birliği muktesebatının tam tersini işleyeceksin, bu olacak iş değil.

Tutturmuş bir tek adamdır gidiyor. Sözünü ettiği tek adam nerede ben de bilmiyorum. Çünkü anayasa değişikliğinde söz konusu olan seçimle işbaşına gelen görev süresi belli olan bir cumhurbaşkanı. Ey Kılıçdaroğlu senin partinin genel başkanlığını yapmış olan İnönü tek adamdı. Çünkü onlar başkasına hayat hakkı tanımıyorlardı.

Ana muhalefetin başındaki zatın bu konuda (anayasa değişikliği) söylediklerini, şöyle 20-25 maddelik bir liste halinde önüme koyup bakıyorum. Sonra derin bir şüpheye düşüyorum. Acaba biz mi başka bir ülkede yaşıyoruz, yoksa bu zat mı başka bir dünyada yaşıyor? Yeni yönetim sisteminin şifresi istikrardır, güvendir.

16 Nisan'dan sonra parlamentomuz idamla ilgili kararını olumlu istikamette verir bana geldiğinde de ben bunu onaylarım.''