Çanakkale Şehitliklerine 'Yürüyen Köşk' Toprağı

Yalova Belediye Başkanı Salman:'Türk tarihine altın harflerle kazınan Çanakkale Zaferi'nin ölümsüz kahramanlarının üzerine, o zaferin mimarı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çevre abidesi Yürüyen Köşk'ünün bahçesinden toprak göndermenin anlamlı olacağını düşündük'.

Yalova Belediyesi, bu yıl 11'incisi düzenlenen 'Ulusal Çağdaş Gençlik Çanakkale Abide Buluşması' kapsamında, Çanakkale şehitliklerine konulmak üzere 'Yürüyen Köşk'ün bahçesinden toprak gönderdi.

Yalova Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Yürüyen Köşk'te Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Yalova Şubesi üyeleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Vefa Salman'ın, şehitliğe konulmak üzere Yalova'dan gönderilecek toprağı köşkün bahçesinden alarak dernek üyelerine teslim ettiği belirtildi.

Bin 600 gencin 25 Mart Cumartesi günü Çanakkale'de buluşacağı bildirilen açıklamada, 'Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin 81 ilde bulunan 107 şubesine üye gençler Çanakkale'de şehitlikleri ziyaret edecek. 11'inci kez yapılacak olan Ulusal Çağdaş Gençlik Çanakkale Abide Buluşması'nda her kentten götürülen topraklar şehitliklere konulacak. Çanakkale'ye gönderilecek olan toprağın daha da anlamlı olması amacıyla Yürüyen Köşk'ün bahçesi seçildi.' denildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Salman, 'Türk tarihine altın harflerle kazınan Çanakkale Zaferi'nin ölümsüz kahramanlarının üzerine, o zaferin mimarı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çevre abidesi Yürüyen Köşk'ünün bahçesinden toprak göndermenin anlamlı olacağını düşündük. Her Türk genci geçmişini çok iyi anlaması için mutlaka Çanakkale'ye gitmeli. O ruhu hissetmeli, yaşamalı.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA