Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Özlü, İzmir'de

Bakan Özlü: 'Ağır ve hantal yapıya, ekonomik istikrarı tehdit eden siyasi krizlere kalıcı olarak son veriyoruz. Doğru ve hızlı karar alabilen ve önü açık, yolu açık, gündemi net bir Türkiye'ye 16 Nisan'da kavuşuyoruz' 'Aklıyla ve mantığıyla hareket eden, bu düzenlemelere tarafsız bir gözle bakan herkesin bu anayasa değişikliğine destek vereceğine inanıyorum'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 'Ağır ve hantal yapıya, ekonomik istikrarı tehdit eden siyasi krizlere kalıcı olarak son veriyoruz. Doğru ve hızlı karar alabilen ve önü açık, yolu açık, gündemi net bir Türkiye’ye 16 Nisan’da kavuşuyoruz.' dedi.

Menemen ilçesinde sanayicilerle ve iş adamlarıyla bir araya gelen Bakan Özlü, iş dünyasının, yaptığı yatırım, üretim, ticaret ve ihracat, oluşturduğu katma değer ve istihdamla ekonominin gerçek kahramanı olduğunu söyledi.

Özlü, başarılı, dinamik ve rekabetçi bir özel sektörün, ülkenin ekonomisini sağlıklı, kaliteli ve istikrarlı bir şekilde büyüteceğini belirterek, 'Özel sektörün önünü açmaya, yolunuzdaki engelleri kaldırmaya, iş ve yatırım ortamını iyileştirmeye gayret ediyoruz.Rekabetin çok yoğun olduğu bir dünyada yaşıyoruz.Böyle bir dünyada ayakta kalabilmek, yerini koruyabilmek ve öne çıkabilmek için özellikle teknolojik üstünlüğü yakalamak gerekiyor.' diye konuştu.

Teknoloji olmadan yapılan üretimin, pazar hakimiyeti, karlılık gibi konularda avantajlı görünse de sürdürülebilir olmadığını vurgulayan Özlü, 'Geçtiğimiz yıl yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen iki tane devrim niteliğinde kanunu tamamladık.Biri Ar-Ge Reform Paketi, diğeri ise patent yasası. Bunların biriyle daha fazla ve daha nitelikli Ar-Ge projesi ve tasarım çalışması yapmanızın önünü açtık.İkincisiyle de bu faaliyetler neticesinde elde edeceğiniz marka, patent ve tasarım haklarıyla ilgili tüm süreçleri iyileştirmiş olduk.Elbette burada durmayacağız, ekonomiyle iş ve yatırım ortamıyla bilim ve teknoloji ekosistemiyle ilgili reform çalışmalarını bundan sonra da sürdüreceğiz.' ifadelerini kullandı.

Özlü, 16 Nisan'da halk oylamasına sunulan anayasa değişikliği paketinin kabul edilmesi durumunda ekonomik hayatı ilgilendiren en büyük reform olacağına işaret ederek, şunları söyledi:

'Şimdi bu düzenlemelere niye 'Hayır' dendiğini anlamakta gerçekten zorlanıyorum.Bunlara kim, neden 'Hayır' der?Mesela Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri 'Hayır' diyor. PKK ve FETÖ de 'Hayır' diyor. Bunların neden 'Hayır' dedikleri belli.Bunların güçlü bir Türkiye’den korkmaları için kendilerince haklı gerekçeleri var.Aklıyla ve mantığıyla hareket eden, bu düzenlemelere tarafsız bir gözle bakan herkesin bu anayasa değişikliğine destek vereceğine inanıyorum.Özellikle iş dünyamızın istikrarı, güçlü ve hızlı yönetimi, demokrasiyi esas alan bu sisteme çok büyük bir destek vereceğini düşünüyorum.'

Anayasa değişikliğinin özellikle iş dünyasına ciddi kazanımları olacağına dikkati çeken Bakan Özlü, sözlerini şöyle tamamladı:

'Zira iş dünyasının zamanı çok önemli.İş dünyasının hıza ihtiyacı var. Ağır ve hantal yapıya, ekonomik istikrarı tehdit eden siyasi krizlere kalıcı olarak bir son veriyoruz. Doğru ve hızlı karar alabilen ve önü açık, yolu açık, gündemi net bir Türkiye’ye 16 Nisan’da kavuşuyoruz.'
Kaynak: AA