BEÜ'de 'Uluslararası Akademik Ar-Ge Proje Destekleri' Konferansı

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Proje Destek Ofisi Koordinatörlüğü tarafından, Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri Konferansı düzenlendi.

TÜBİTAK ARDEB Uzmanı Dr. Fatih Sinan Esen'in bir sunum gerçekleştirdiği konferansa çok sayıda akademik personel katıldı.

Programda konuşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, projenin üretkenlik ve düşünce olduğunu kaydetti.

Projeler aracılığıyla hayal edilenlerin kağıda ve oradan da alana aktarıldığını ifade eden Yardım, şöyle devam etti:

'Nisan sonunda AB projeleri konusunda proje yazma eğitimi de verilecek. TÜBİTAK proje yazma eğitimini de mayıs ayında gerçekleştireceğiz. Eylülden itibaren de üniversitemizin teknik destek konusunda sıkıntısı kalmayacak. Üniversitemizin SODES'e yapılan başvurularının en yüksek olduğu bir dönem yaşıyoruz. Kısa zamanda ekibimizin çalışmaları sayesinde 20’ye yakın projenin yapılmasını sağladık. İlerleyen dönemlerde de ofisimizin katkılarıyla TÜBİTAK projelerinde de çok fazla proje yapılacağını tahmin ediyorum.'

TÜBİTAK’ın akademisyenlere verdiği destek ve programlardan bahseden Esen ise 'Proje, başı ve sonu belirlenen benzersiz çıktılar hedefleyen kontrollü bir çabadır. Proje için gerekli olanlar ise bilgi, beşeri, ayni ve nakdi sermayelerdir.' dedi.

Kaynak: AA