'Avro Bölgesindeki Toparlanma Sürekli Güçleniyor'

ECB, yayımladığı raporda Avro Bölgesindeki ekonomik toparlanmanın sürekli güçlendiğini, anketlerin bu yılın ilk çeyreğinde güçlü büyümeye işaret etitğini bildirdi.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) raporunda, Avro Bölgesindeki ekonomik toparlanmanın sürekli güçlendiği ve gelen verilerin, özellikle anket sonuçlarının Yönetim Konseyinin devam eden ekonomik büyümenin güçlenmeye ve genişlemeye devam edeceğine olan güvenini artırdığı ifade edildi.

ECB tarafından yayımlanan şubat ayı “aylık ekonomi bülteni' raporunda, ECB'nin para politikası önlemlerinin enflasyon oranlarının orta vadede yüzde 2'ye yakın bir seviyeye doğru sürekli yakınsamasını sağlamak için gerekli olumlu finansman koşullarını korumayı sürdürdüğü kaydedildi.

Raporda, firmalar ve haneler için borçlanma koşullarının, ECB'nin önlemlerinin geçişkenliğinden fayda sağlamaya devam ettiği belirtildi.

Genel olarak artan enerji ve gıda fiyatları nedeniyle manşet enflasyonun yükseldiği aktarılan raporda, enflasyon baskılarının altında yatan eğilimlerin devam ettiği, Yönetim Konseyinin manşet enflasyondaki dinamikleri yakından izlemeye devam edeceği vurgulandı.

-'Avro Bölgesindeki ekonomik toparlanma güçleniyor'

Avro Bölgesindeki ekonomik toparlanmanın sürekli olarak güçlendiği aktarılan raporda, 'Gelen veriler, özellikle anket sonuçları, Yönetim Konseyinin devam eden ekonomik büyümenin güçlenmeye ve genişlemeye devam edeceğine olan güvenini artırdı.' denildi.

Raporda, genel olarak, anketlerin 2017 yılının ilk çeyreğinde güçlü bir büyüme ivmesine işaret ettiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

'Avrupa Komisyonunun Ekonomik Güven Göstergesi, ocak ayında geniş tabanlı iyileşmeler gösterdi ve şubat ayında yüksek seviyelerde kaldı. Diğer yandan Bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ocak ayında istikrarlı bir seyir izledi ve şubatta geniş kapsamlı iyileşmeler gösterdi.

2017 yılının ilk iki ayında 2016 yılının dördüncü çeyreğine kıyasla görülen artış, mevcut durum ve endüstri ve inşaat sektöründeki güçlü sipariş alımlarının iyileştirilmiş bir değerlendirmesini yansıttı. Her iki anket de halen uzun vadeli ortalama seviyelerinin üzerinde.'
Kaynak: AA