Alanya Belediyesi'nden Rekor Geri Dönüşüm Hizmeti

Alanya Belediyesi, 26 bin ton ambalaj atığını geri dönüştürdü.

Alanya Belediyesi'nden Rekor Geri Dönüşüm Hizmeti
“Geri dönüştür, geleceğini değiştir” sloganıyla her yıl daha fazla ambalaj atığını geri dönüştürmek için çalışmalar yapan Alanya Belediyesi, 2015 yılında 15 bin ton ambalaj atığı toplarken, 2016 yılında neredeyse 2 kat daha fazla hizmet vererek 26 bin ton ambalaj atığını geri dönüştürdü. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya Belediyesi olarak geri dönüşüm tesislerini yeniledik. Geri dönüşümde çalışan araç sayısını arttırdık. Geri dönüşüm toplama noktalarını da tüm mahallelerimizde yaygınlaştırmak için çaba sarfediyoruz” dedi.



Geri dönüşümde akılcı çözümlerle tasarruf ediyoruz”

Ambalaj atıklarının toplama ayrıştırmasından dolayı senede 1.5 milyon zarar edildiğini hatırlatan Yücel, geri dönüşüm işini özelleştirerek hem zarar etmekten kurtulduklarını hem de geri dönüşüm için harcanan paranın belediyenin kasasında kaldığını söyledi.

Başkan Yücel, “Geri dönüşüm işini özelleştirdik, firmalar bu işe yıllık 6.5 Milyon TL harcama yapıyor. Bu para da belediyemizin kasasında kalıyor. Akılcı çözümler geliştirerek, verilerle hareket ederek, teknolojik gelişmeleri takip ederek Alanya halkına her şeyin en iyisi, en güzelini sunmaya çalışıyoruz.”

Merkez ve tüm mahallelerde geri dönüşüm toplama noktalarının yaygınlaştırıldığını belirten Belediye Başkanı Yücel, toplam 10 bin 41 geri dönüşüm toplama noktası bulunduğuna dikkat çekti. Geri dönüşümde kullanılan konteyner ve kafes sayılarının da bilgisini veren Yücel, “Toplam 7 bin 600 konteynerimiz bulunmaktadır. Bunların 6 bin adedi konutlara, bin 600 adedi resmi dairelere ve eğitim kurumlarına dağıtıldı. Kumbara sayımız ise 27. Kafes sayısı 500, iç mekân kutusu bin 325 adettir. İşletmeler tarafından yaptırılan 530 kafes, ayrıca satış noktaları için de 59 kafes bulunmaktadır” diye konuştu.

Kaynak: İHA