AK Parti'nin Batman Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (1) 'Kan ve gözyaşından beslenen, yoksulluğu istismar eden terör örgütünü düşünün. 'Hayır' cephesinde, şer odaklarıyla el ele verenleri görün artık. Bunların dayanışması ne için hangi oyunun peşindeler? Bunu sorgulamanızı istiyorum' 'Bunlar Türkiye'yi, o eski günlere götürmek için çete kardeşliği yapıyorlar. Bunlar tıpkı 12 Eylül'de olduğu gibi bugün bir kez daha yan yana kafa kafaya geldiler. Kurulan tezgahı Batman görür mü? Buradan bu şer odaklarına sesleniyorum, halkın iradesine ipotek koyamazsınız' 'Bu ülkenin hiçbir evladını, tek bir insanımızı, terör örgütlerine, cinayet şebekelerine asla feda etmeyeceğiz. Herkes, her vatandaşımız, meşru siyasetle kendini özgürce ifade edecek'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, 'Kan ve gözyaşından beslenen, yoksulluğu istismar eden terör örgütünü düşünün. 'Hayır' cephesinde, şer odaklarıyla el ele verenleri görün artık. Bunların dayanışması ne için, hangi oyunun peşindeler? Bunu sorgulamanızı istiyorum.' dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde partisince Adalet Caddesi'nde düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Başbakan Yıldırım, yeni bir dönemin başladığını, yeni sayfa açıldığını, daha güçlü Türkiye, demokrasi, ekonomi ve kalkınma için Batman'da, vatandaşların huzurunda olduğunu belirtti.

Türkiye'yi doğudan batıya, kuzeyden güneye karış karış dolaştığını dile getiren Yıldırım, Tunceli'nin ardından Batman'a geldiğini, Batman'a hizmet etmenin kendisini gururlandırdığını, onurlandırdığını ifade etti.

'Batmanlıların yüreğindeki sevgi, buradaki petrol yataklarından daha fazladır.' diyen Yıldırım, Batman'ın, Türkiye'nin dönüm noktalarında tercihini her zaman 'evet'ten yana kullandığını, 2007'deki cumhurbaşkanlığı halk oylamasında Batman'ın yüzde 96 ile 'evet' dediğini hatırlattı.

'Şimdi Batman hazır mı? 16 Nisan'da yeni bir rekor yazmaya hazır mısınız?' diye soran Yıldırım'a, alandaki vatandaşlar 'evet' karşılığını verdi.

Demokrasiden korkanlara en güzel cevabı Batmanlıların verdiğini söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:

'Sizler, 15 Temmuz'un nöbetçisi, 16 Nisan'ın evetçisisiniz. Biz birlikte Türkiye'yiz. Kürt, Türk, Arap, Alevi, Sünni değil miyiz hep bir kardeş. Bizi yakar, bizim ateş. O halde söndürmektir çaresi. Hepimiz bu ülkenin sahibiyiz, her vatandaşımız başımızın tacıdır. Türkiye'de hiç kimseyi dışlamadan, hiçbir vatandaşımızı ayrıştırmadan hizmet ediyoruz. AK Parti'nin şiarı budur. AK Parti'nin lideri, Cumhurbaşkanımız, adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan'ın şiarı budur. Size Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim.'

- 'Ayrımcılık yapan bizim saflarımızda kendine yer bulamaz'

Tek bir vatandaşın gönlünün kırılmasına, hakkının zayi olmasına izin veremeyeceklerinin altını çizen Yıldırım, 'Bu ülkenin hiçbir evladını, tek bir insanımızı, terör örgütlerine, cinayet şebekelerine asla feda etmeyeceğiz. Herkes, her vatandaşımız, meşru siyasetle kendini özgürce ifade edecek. Ayrımcılık yapan bizim saflarımızda kendine yer bulamaz.' diye konuştu.

Mutlu, özgür, barış içinde bir Türkiye'ye, gençlerle el ele gönül gönüle yürüyeceklerini dile getiren Yıldırım, 'Her zaman yüzünüz ak, bahtınız açık olsun. Rabbim kardeşliğimizi, birliğimizi daim eylesin.' dedi.

- 'Batman çok acı yaşadı'

Türkiye'nin, artık bütün ağırlıklarını üstünden atacağını, 16 Nisan'dan sonra koşar adımlarla 2023, Cumhuriyetin 100. yılı hedeflerine ulaşacaklarını vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:

'Türkiye'de geçmişte neler olduğunu siz iyi biliyorsunuz. Batman çok acı yaşadı. Geçmişte büyük acılara şahit oldu. Eski Türkiye'de yasaklar vardı. Dil yasaktı. Ana sütü gibi helal o dil yasaktı, Kürtçe yasaktı ama şimdi 'eri, hezar car eri (evet, bin defa evet).' Türküler, şarkılar, anaların kendi yavrularıyla konuşması yasaktı. Kitaplar, harfler yasaktı. Yol kontrolleriyle boşaltılmış köylerle maalesef ıssızdı bu topraklar. Sokakta, okulda, devlet dairelerinde vatandaşa dayatılan anlamsız kurallar vardı. Üniversitelerimizde başörtü yasağı, fırsat eşitsizliği, yoksulluk, adaletsizlik vardı. Darbeler vardı. 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan, millet iradesine karşı darbeler yapıldı.'

Dersim'de, Sivas'ta, Maraş'ta, Gezi olaylarında, 17-25 Aralık'ta bu ülkenin birliğine, kardeşliğine operasyonların gerçekleştiğini hatırlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

'15 Temmuz'da FETÖ'cü hainler 250 can aldı. Türkiye, bütün acıları yaşadı. Bu badirelerden geçerek gençler, bugünlere geldik. AK Parti olarak iktidara geldiğimiz andan bugüne kadar bir daha bu olayların yaşanmaması için yola çıktık. 15 yıl boyunca milletle gençlerle el ele gönül gönüle bu acıların sona ermesi için mücadele ettik. 80 milyonun kardeşliğini daha da sağlamlaştırmak için mücadele verdik. Geçmiş Türkiye ile gelecek Türkiye arasındaki farkı düşünmenizi istiyorum.

Şiddet yoluyla milleti esir almaya çalışanların halini düşünün. Kan ve gözyaşından beslenen, yoksulluğu istismar eden terör örgütünü düşünün. 'Hayır' cephesinde, şer odaklarıyla el ele verenleri, görün artık. Bunların dayanışması ne için, hangi oyunun peşindeler? Bunu sorgulamanızı istiyorum. Bunlar Türkiye'yi, o eski günlere götürmek için çete kardeşliği yapıyorlar. Bunlar tıpkı 12 Eylül'de olduğu gibi bugün bir kez daha yan yana kafa kafaya geldiler. Kurulan tezgahı Batman görür mü? Buradan bu şer odaklarına sesleniyorum, halkın iradesine ipotek koyamazsınız. İşte Batman burada. Ayyıldızlı bayraklar da size en güzel cevabı veriyor.'

(Sürecek)

Kaynak: AA