AK Parti Harran İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter Açıklaması

AK Parti Harran İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter, Cumhuriyet tarihine bakıldığında, Türkiye’nin en büyük atılımları halkın güçlü desteğini arkasına almış iktidarlar döneminde yaptığının görüleceğini belirterek, “Yeni anayasa, güçlü lider ve güçlü iktidarların yolunu açacak” dedi.

AK Parti Harran İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter Açıklaması
Referandumda oylanacak anayasa değişikliği paketine ilişkin bilgilendirme toplantılarını sürdüren Biter, ilçe kadın kolları üyeleri ile birlikte Harran’ı karış karış geziyor. Kırsal-merkez mahalle demeden, vatandaşlarla birebir iletişim kuran Biter, anayasa değişikliği paketinde yer alan 18 madde ile Türkiye’de nelerin değişeceğini anlatıyor. Konuştuğu her toplantıda, paketin en önemli maddelerinden hükumet sistemi değişikliğine dikkat çeken AK Parti Harran İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter, dünyanın her yerinde büyüme ve kalkınmanın lokomotifinin güçlü liderler ve güçlü iktidarlar olduğunu söyledi.

AK Parti’nin 15 yıldır Türkiye’de çok güzel işler yaptığını, yapmaya da devam edeceğini vurgulayan Biter, “16 Nisan’da yapılacak halk oylamasında, Türkiye’yi milletin güçlü desteğini alan hükumetlerin yönetmesi adına çok önemli, tarihi bir adım atıyoruz. Artık koalisyonlar, koalisyonların neden olduğu kavga ve kaoslar tarih olsun istiyoruz. Türkiye güçlü iktidarlar, güçlü liderler tarafından yönetilsin istiyoruz. Çünkü biz Türkiye’nin ancak güçlü iktidarlarla büyüyebileceğine, kalkınabileceğine inanıyoruz. Onun için milletimizden kuvvetli bir ‘evet’ istiyoruz” şeklinde konuştu.

Biter, yeni anayasanın tüm kriz kaynaklarını kurutacağını dile getirerek, “Referandumdan güçlü bir ‘evet’ çıktığında ülkemiz daha huzurlu ve mutlu olacak. Çocuklarımızın, torunlarımızın istikbali daha parlak olacak. Çünkü yeni sistemle demokrasi, Meclis daha da güçlenecek. Yargı hem bağımsız hem tarafsız olacak. Gençlerimiz 18 yaşında seçilme hakkına kavuşacak. 600’e çıkarılan milletvekili sayısıyla halkın Meclis’teki temsiliyeti artacak. Cumhurbaşkanı yaptığı işlerden sorumlu olacak, Meclis tarafından denetlenebilecek" diye konuştu.

Kaynak: İHA