Abana'da 'Nevruz Ve Türk Dünyasında Halk Dansları' Etkinliği

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Abana Sabahat-Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulu'nda 'Nevruz ve Türk Dünyasında Halk Dansları' etkinliği düzenlendi.

Yüksekokul müdür yardımcısı Ahmet Tepe, etkinlikte yaptığı konuşmada, milli kültürü oluşturan unsurların arasında gelenek ve göreneklerin önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Nevruz'un da bunlardan biri olduğunu anlatan Tepe, şunları kaydetti:

'Nevruz, baharın gelişini, doğanın uyanışını temsil eder. Her yıl Doğu Türkistan'dan Balkanlar'a kadar bir bayram edasıyla kutlanır. Türk kültürü, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük medeniyetlerine kaynaklık etmiş, dünya toplumu içerisinde bütün canlılığıyla kendine güçlü bir yer edinmiştir. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin kendi kültürlerine yabancı kalmamaları ise toplumumuzun geleceği açısından oldukça önemlidir. Bundan dolayı kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak, bizlerin bir diğer görevidir.'

Halk dansları gösterilerinin yapıldığı etkinlikte, örste demir dövüldü, yumurta tokuşturuldu.

Etkinliğe, Abana Belediye Başkan Vekili Altan Erdoğan, Abana Sabahat-Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erol Turan, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA