Yürük Açıklaması 'Ordu Su Zengini Değil'

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürü Fatih Yürük, Ordu’nun yağışlı bir bölge olmasına rağmen yer altı su kapasitesinin az olduğunu belirterek, su kaynaklarının korunması gerektiğini söyledi.

Yürük Açıklaması 'Ordu Su Zengini Değil'
Dünyadaki toplam suyun yüzde 2,5’inin tatlı su olup bunun yalnızca yüzde 1’inin insan kullanımına elverişli olduğunu, geri kalan tatlı suların çoğunlukla kutuplarda, yüksek dağlardaki buzullarda ve yeraltı rezervlerinde bulunduğunun bilgisini veren OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, Türkiye’nin üç tarafının sularla çevrili olmasına rağmen tatlı su kaynağı açısından zengin bir ülke olmadığını ifade etti.

Yürük, “Türkiye yılda kişi başı 1.500 metreküp ile su azlığı çeken ülkeler grubundadır. Yapılan araştırmalar sonucunda gelecek yıllarda su sıkıntısı yaşanması öngörülmektedir” dedi.

Ordu ilinin içme ve kullanma suyu verileri hakkında da bilgi veren Genel Müdür Fatih Yürük, ”Ordu ilimizin dereleri, ırmakları ve akarsuları her ne kadar meşhur olsa da dünya ve Türkiye’deki içme suyu oranlarından pek bir farkı yoktur. Yağışlı bir bölge olmasına rağmen yer altı suları oldukça az olan ilimizin su kapasitesi sınırlıdır. Ordumuz içme ve kullanma suyu ihtiyacını, yüzeysel sulardan yani akarsulardan elde etmektedir. Vatandaşlarımız özellikle su kaynaklarını kirletmekten uzak durmalı, çöplerini derelere atmamalı ve kimyasal veya endüstriyel atıklarını derelere akıtmamalıdır. Yaşadığımız coğrafya içerisinde kullandığımız sularımızın kıymetini bilerek su israfının ve kirletmenin önüne geçmeliyiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA