Viranşehir'e Z-Kütüphane

Viranşehir Hadi Kutlu Kız Meslek Lisesi yenilenerek, zenginleştirilmiş kütüphaneye (z-kütüphane) dönüştürüldü.

Viranşehir Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yenilenen kütüphanede satranç, okuma, grup çalışma ve bilgisayarlı çalışma alanı oluşturuldu.

Açılış töreninde konuşan Kaymakam Ömer Çimşit, değişen yaşam koşullarına ve teknolojiye ayak uydurmanın önemine değindi.

İlçedeki eğitim seviyesini yükseltmek için çaba gösterdiklerini vurgulayan Çimşit, 'Okuma faaliyetlerinin artırılması ve yaygınlaşması için kütüphaneler çok önemli. İnşallah öğrencilerimiz en güzel şekilde faydalanacaktır. Bugün burada Z-kütüphanenin açılmasını çok önemsiyoruz. Bu kütüphanenin açılmasında başta okul müdürümüz olmak üzere kimlerin emeği geçmişse, hepsine huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.' dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş de görkemli bir kütüphaneyi okula kazandırmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Öğrenciler için çalışma ortamının da büyük önem taşıdığını ifade eden Ateş, 'Kütüphane gerek renk tasarımı, gerekse zengin kitap açısından araç gereç olarak gerçekten göz kamaştırıyor. Çocuklarımızın daha çok kitap okumaları için ferah ve nezih bir ortam oluşturulmuş. Öğrencilerimizin kendilerini geliştirmesi açısından bu tür fırsatlardan istifade etmeleri son derece önemlidir.' diye konuştu.

Okul müdürü Sedat Gören de konuşmasında kütüphaneye ilişkin detayları anlattı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Kaymakam Çimşit ve beraberindekiler kütüphaneyi gezdi.

Kaynak: AA