Vefa-Der'den Şehitleri Anma Programı

Türkiye Vefa Derneği (Vefa-Der), 1993 yılında terör örgütü PKK’nın saldırısı sonucu şehit veren Van’ın Gevaş ilçesine bağlı Koçak Mahallesinde bir anma programı düzenlendi.

Vefa-Der'den Şehitleri Anma Programı
Türkiye Vefa-Der Gevaş İlçe Başkanı Hakim Bayram ve yardımcısı Muhammed Emin Güleç ile teşkilatının organize ettiği anma programına Türkiye Vefa-Der Genel Başkanı Zülfü Kartakgül, Türkiye Vefa-Der Van İl Başkanı Hamide Donmuş, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, AK Parti Gevaş İlçe Başkanı Bedirhan Erdem, AK Parti Gevaş Gençlik Kolları Başkanı Veysel Parlak, Türkiye Vefa-Der Van Saray İlçe Başkanı Sedat Açıkgöz, Vefa-Der Van Bahçesaray İlçe Başkanı Muhammet Söylemiş ile çok sayıda davetli katıldı.

23 Ekim 1993 tarihinde terör örgütü PKK üyeleri tarafından düzenlenen saldırıda köy öğretmeni Mehmet İzdal, köy kurucusu Ferhat Yılbur, babası İbrahim Yılbur ile bazı yakınları şehit düşmüştü. Şehitler için dua edilirken, terör olayları bir kez daha lanetlendi.

Programda konuşan Türkiye Vefa-Der Van İl Başkanı Hamide Donmuş, şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, birlik ve beraberlik mesajları verdi. 16 Nisan’da yapılacak referanduma da değinen Donmuş, ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini belirtti.

Donmuş, “Ülkemizin geleceği için sandıklarda güçlü bir ‘evet’in çıkması gerekir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2023 ve diğer hedeflerimize emin adımlarla ilerleyebilmek için artık kenetlenmemiz gerekir. İçerideki ve dışarıdaki şer güçlerine karşı birlik ve beraberliğimizi koruyarak Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için ‘evet’ demeliyiz” diye konuştu.

Vefa-Der Genel Başkanı Zülfü Kartakgül ve Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan’ın da birer konuşma yapmasının ardından program sona erdi.
Kaynak: İHA