Vali Gül, Kaymakamlarla Buluştu

Sivas Valisi Davut Gül, kaymakamlarla bir araya geldi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Özel İdaresi Encümen Salonu’nda Vali Gül başkanlığında düzenlenen toplantıda, asayiş ve güvenlik hizmetlerinin yanı sıra ilin yönetim, ekonomik, sağlık, sosyal yardım, kültür, çevre ve şehircilikle ilgili konuları görüşülerek karara bağlandı.

Gül, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Sivas'ın coğrafi olarak Türkiye'nin ikinci büyük şehri olduğunu ifade ederek, yaklaşık 7 bin 500 kilometrenin üzerinde birinci sınıf yola sahip olduğunu vurguladı.

Bu yolların 3 bin kilometresinin asfalt olduğunu aktaran Gül, şunları kaydetti:

'Ayrıca 2004'ten beri uygulanan KÖYDES programları var. Geçen sene KÖYDES'ten 14 milyon 716 bin lira ilave kaynak gelmişti. Bununla köylerin asfaltı, içme suyu, parke taşı gibi ihtiyaçlarını kaymakamlarımızla yapmıştık. Bu sene Sayın Başbakanımızın özel talimatı, Milli Eğitim Bakanımızın ve milletvekillerimizin takibiyle geçen sene 14 milyon olan bütçemiz bu sene 39 milyon 800 bin lira oldu. Ayrıca ilk defa bu sene grup yolları sıcak asfalt yapılacak. Ona da yaklaşık 47 milyon lira ödenek gelecek. Her iki ödeneği topladığımızda Sivas'ta 87 milyon lira gibi bir para harcanacak. Bununla da mevcut yollarımızın bakımının ve yeni asfaltların yapılması, içme suyu, parke taşı gibi ihtiyaçlarımızın giderilmesi sağlanacak.'

Kaynak: AA