Ufka Yolculuk Bilgi Yarışmasına Rekor Başvuru

Türkiye’nin en geniş katılımlı Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmasının sınavı 26 Mart Pazar Günü gerçekleştirilecek. Yarışmaya bu sene rekor bir başvuru olurken Türkiye genelinde 587 bin 497, Manisa’da ise 4 bin 758 kişi müracaat etti.

Ufka Yolculuk Bilgi Yarışmasına Rekor Başvuru
Türkiye’nin en geniş katılımlı sivil yarışma organizasyonu olan ve bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan ‘Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmasına’ rekor başvuru yapıldı. Yarışma ile ilgili bilgi veren Sancak Çevre Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı İbrahim Gümüş, Kur’an-ı Kerim Meal Bilgi Yarışmasına Türkiye genelinde 587 bin 497 kişi müracaat etti. Bu alanda da kendi rekorunu da geliştirmiş oldu. Yarışmaya İlimizden ise 4 bin 758 kişi müracaat etti. Manisa’daki yarışmada kategorilere göre dağılıma baktığımızda A Kategorisi: 6-10 yaş grubunda 371, B Kategorisi: 10-14 yaş grubunda 1.513, C Kategorisi: 14-19 yaş grubunda 1.679, D Kategorisi: 19-30 yaş grubunda 473, E Kategorisi: 30 yaşından büyük olanlar 499, F Kategorisi: İhtisas Kategorisine 80, H Kategorisi: Türkçe Online 142, ve G Kategorisi: English Online 1 kişi olmak üzere Manisa’dan toplam 4 bin 758 kişi sınava katılacak.” dedi.

’Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları Kur’an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışmasının sınavının 26 Mart Pazar günü saat: 10.00-12.00 arası merkez ve ilçelerdeki okullarda yapılacağını dile getiren Gümüş, sınavların yapılacağı okulları şöyle açıkladı: “Merkezde sınav yapılacak okullar; Şehzadeler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yunusemre Hasan Türek Anadolu Lisesi, Şehzadeler Merkez İmam Hatip Ortaokulu.”

Sınavın ÖSS sistemi gibi yapılacağını anlatan Gümüş, “Sınava katılacak olanlar yanlarında kimlik, sınav belgesi, kalem, silgi bulundurmaları ve zamanında gelmeleri çok önemlidir. Yarışmacılar sınava girecekleri okulları www.ufkayolculuk.com sitesinden öğrenebilirler. Yarışmanın sonuçları nisan ayı içinde açıklanacak olup, ödül töreni ise mayıs ayında yapılacaktır.” diye konuştu.

Yarışmanın il ödüllerinde A, B, C, D ve E kategorilerinde birincilere tam cumhuriyet altını, ikincilere yarım cumhuriyet altını ve üçüncülere de çeyrek cumhuriyet altını verileceğini anlatan Gümüş, Türkiye genelinde ödüller de ise ister Umre, ister dost ülke, ister para ödülü seçenekleri olduğunu vurguladı. Gümüş, “Yarışmanın A, B, C, D, E, F kategorilerinde birinci olanlar 2 Umre seyahati + 2 bin 500 lira veya 2 dosta yolculuk + 2 bin 500 lira ya da, 9 bin lira, ikinciler 2 Umre seyahati + bin 500 lira veya 2 dosta yolculuk + bin 500 lira veya 8 bin lira, üçüncüler 2 Umre seyahati + 500 lira veya 2 dosta yolculuk + 500 lira ya da 7 bin lira para ödüllerinden birini seçebilecek. G ve H kategorilerinde yarışanlar arasında birinci, ikinci ve üçüncü gelenler ise tablet bilgisayar ile ödüllendirilecek. Sınavda 60 puan ve üstü alanlar arasından yapılacak çekilişle 10 kişiye daha Umre seyahati ya da dosta yolculuk hediye edilecek.” dedi.

Kaynak: İHA