Trabzon'daki FETÖ Davası

Tutuklu bulunan eski Trabzon Çocuk Şube Müdürü Hallaç'ın yargılanmasına devam edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan eski Trabzon Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Ali Hallaç'ın yargılandığı davanın ikinci duruşması gerçekleştirildi.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Hallaç ile avukatı ve tanıklar katıldı.

Duruşmada, tanıklar dinlendi. Tanık T.E, beyanında, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Hallaç ile personel arasında geçen konuşmaya şahit olmadığını belirtti.

Tanık İ.İ. ise darbe gecesi Emniyet Müdürlüğü bahçesinde personelin, 'Şube Müdürü Ali Hallaç'ın, asker gelirse silah kullanmamanızı istiyorum.' şeklinde konuştuğunu duyduğunu anlattı. İ.İ, 'Arkadaşlar aralarında böyle bir konuşma olduğunu, C.Ş. ve M.K'nın bu konuşmaya karşı çıktığını söylediler. Sonra C.Ş'nin yanına giderek ne olduğunu sordum. Aynı şekilde Ali Hallaç'ın asker gelirse silah sıkmayın dediğini söyledi. Başka bir şey olmadı. Sonra arkadaşlar sağa, sola dağıldı.' dedi.

Tutuklu sanık Hallaç ise hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, tahliyesini istedi.

Sanık avukatının dinlenmesinin ardından Cumhuriyet Savcısı beyanında, Hallaç'ın tutukluluk halinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Ali Hallaç'ın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'a ilişkin tespitlerin yapılması gerekçeleriyle tahliye talebinin reddi ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Kaynak: AA