TMMOB'un 'Hayır' Kampanyası Üyelerini İkiye Böldü

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinin (TMMOB) “hayır” kampanyası, oda üyelerini ikiye böldü. TMMOB’un taraflı bir siyaset yaptığını belirten oda üyesi bir grup mimar ve mühendis, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.

TMMOB'un 'Hayır' Kampanyası Üyelerini İkiye Böldü
TMMOB üyesi bir grup mimar ve mühendis, TMMOB’un Selanik Caddesi’ndeki binası önünde toplandı. Oda yönetiminin “hayır” kampanyası ile taraflı bir siyaset yürüttüğünü belirten grup, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Grup basın açıklaması yaptığı sırada karşıt görüşlü mimar ve mühendisler ise ıslıklar çalarak açıklamayı engellemeye çalıştı. Odanın kampanyasını protesto eden mimar ve mühendisler, ellerinde “Odalar ışıksız, gelecek göremiyoruz”, “Mesleğime dokunma ideolojini kendine sakla”, “Maşa değil mühendisiz”, “Mesleğin için çalış ideolojin için değil” yazılı dövizler taşıdı.

Mimar ve mühendisler adına basın açıklaması yapan TMMOB üyesi Elektrik Mühendisi Yılmaz Ada, TMMOB içerisindeki farklılıkların yok sayıldığının altını çizerek, “Mimar ve mühendis odaları, üyelerini sadece ideolojilerine bir maşa olarak kullanma gayreti içerisinde olmuşlar ve kendi siyasi emellerine alet etmişlerdir. Bugün TMMOB’a bağlı bütün mühendis odalarının internet sitelerinin ana ekranlarında referandumla ilgili ’hayır’ cevabı vardır. Mesele evet veya hayır cevabı değildir. Mesele, bir mesleğin kamuya mal olmuş yasal organizasyonları olan odaların, üyelerinin iradesini yok saymış olmalarıdır. Sergilenen bu davranış yasal değildir” ifadelerini kullandı.

Bölgede hazır bekletilen çevik kuvvet polisleri, iki grup arasına girerek olası tartışmaları engellemek için geniş güvenlik önlemleri aldı. Yapılan açıklamaların ardından gruplar olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA