Taner Yıldız'dan Norveç'e Açıklaması ' Mutlaka Bu Yanlışlardan Dönülecektir'

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Zonguldak ziyaretinde iadesi istenen 4 askerin Norveç tarafından sığınma taleplerinin kabul edilmesini eleştirdi. Yıldız, “Açıkçası dünyanın geleceği adına çok karamsar olarak buldum. Mutlaka bu yanlışlardan dönülecektir” dedi.

Taner Yıldız'dan Norveç'e Açıklaması ' Mutlaka Bu Yanlışlardan Dönülecektir'
Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, bir dizi ziyaret ve açılış için Zonguldak’a geldi. Önce AK Parti Gökçebey İlçe Başkanlığının açılışını yapan Yıldız, ilçedeki ziyaretlerinin ardından Zonguldak Valiliği’ni ziyaret etti.

Zonguldak Valisi Ali Kaban tarafından karşılanan Taner Yıldız, bakanlık görevi sırasında Zonguldak’a defalarca geldiğini ifade etti.

Zonguldak’ta acı ve sevinçlere ortak olduğunu da ifade eden eski Bakan Taner Yıldız, NATO’da görevli 4 Türk subayı ile bir askeri ataşenin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Norveç’e yaptıkları sığınma başvurularının Norveç tarafından kabul edilmesini değerlendirdi.

“Mutlaka bu yanlışlardan dönülecektir”

Türkiye’de hükümetlerin farklı tarihlerde darbe girişimleriyle karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Yıldız, ancak 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin en vahşi ve en acımasız olanı olduğunu söyledi.



FETÖ’nün Türkiye nezdinde şüphesiz bir terör örgütü olduğunun altını çizen Yıldız, FETÖ’nün uluslararası arenada da terör örgütü olarak tanınması gerektiğini vurguladı. Norveç’in sığınma kabulünü de eleştiren AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, şöyle devam etti:

Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri farklı tarihlerde farklı darbe girişimleriyle karşı karşıya kaldılar. Ama en vahşi ve en acımasız olanı bu ülkenin vergileriyle tahsil edilmiş olanı bizim uçaklarımızla bombaları bizim ülkemizdeki vatandaşımıza atmalarıdır. FETÖ bizim nezdimizde hiç şüphesiz ki bir terör örgütüdür. Uluslararası arenada da aynı şekilde terör örgütü olarak tanınmalıdır. Bir ülkenin demokratik haklarına, o ülkede bulunan vatandaşların tercihlerine yapılan müdahale yalnızca darbe girişimiyle kalmamış, aynı zamanda ülkemizde kaos oluşturmak, karmaşa çıkartmak ve sınırlarının bütünlüğüyle alakalı konuları tartışır hale getirmek gibi son derece ağır konulara girmişlerdir. O yüzden Norveç’in böyle bir kabul girişiminin uluslararası terör örgütleriyle yapılan mücadeleye vurulacak en önemli darbe olarak görüyorum. Hiçbir şekilde hele hele Avrupa Birliği ülkelerinden birazcık daha ayrışmış ülkelerin bu tarz bir tercihlerini açıkçası dünyanın geleceği adına çok karamsar olarak buldum. Mutlaka bu yanlışlardan dönülecektir. Bizim bir hukuk devleti olarak uluslararası arenada kabul görmüş bir hukuk devleti olarak, uluslararası arenaya ortak paydaya konmuş en büyük tehdidin terör tehdidinin yine ortak mücadeleyle giderileceğine inanıyorum. O yüzden bu yanlışlarından döneceklerdir diye ümit ediyorum.”

“Gelişen Türkiye’nin yerinde kalan bir anayasası olmaz”

Bir gazetecinin 16 Nisan günü yapılacak olan halk oylamasına ilişkin sorusunu yanıtlayan Taner Yıldız, gelişen ve büyüyen Türkiye’nin yerinde kalan bir anayasası olamayacağını ifade etti.

Gelişen ve büyüyen Türkiye’nin gelişen anayasasıyla beraber ‘Evet’ tercihi kullanacağına inandığının altını çizen Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı:

“Büyüyen Türkiye, ilerleyen ve gelişen Türkiye’nin yerinde kalan bir anayasası olmaz. Her sektörde ilerleyeceksiniz ama darbelerle sizi geri götüren yapıyı yerinde tutacaksınız. Ben vatandaşımızın her halükarda sağduyuyla, sezgileriyle mutlaka ‘evet’ yönünde tercih kullanacağına inanıyorum. Ama vatandaşımızın tercihi ‘Evet’ veya ‘Hayır’ bizim başımızın üzerindedir. AK Parti siyasetinin ve genel yaptığımız doğruların sonucunda bunu gördük. Biz vatandaşımıza güveniyoruz. Her zaman olduğu gibi sezgilerine güveniyoruz. Ama ‘evet’ veya ‘hayır’ her ikisi de bizim için vatandaşımızın tercihidir. ‘Hayır’ verecekler de varır. ‘Evet’ diyecekler de vardır. Biz gelişen Türkiye’nin büyüyen ve gelişen anayasasıyla beraber ‘evet’ tercihini kullanacağına inanıyoruz.”

Zonguldak Valisi Ali Kaban, Taner Yıldız’a ziyaretin anısına çeşitli hediyeler verdi. Yıldız, Zonguldak turuna Kilimli ilçesinde vatandaşlarla buluşarak devam etti.
Kaynak: İHA