Suriye'de Yaşanan İç Savaş

Mazlumder Kayseri Şubesi üyeleri ile Kayseri Suriyeliler Ensar Derneği üyeleri, Suriye'de yaşanan iç savaşla ilgili açıklama yaptı.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen üyeler adına konuşan Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Mehmet Yakut, komşu ülke Suriye'de 2011 yılından bu yana yaşanan çatışmalarda ülkenin harabeye döndüğünü, camilerin, mescitlerin, çarşıların, kiliselerin yıkıldığını, yarım milyondan fazla masum, savunmasız insanın öldürüldüğünü söyledi.

Suriye'de yaşayanların başka ülkelere sığınmak zorunda kaldıklarını belirten Yakut, şöyle konuştu:

'İki milyona yakın insan Avrupa'ya sığınmak için karadan, denizden her türlü tehlikeyi göze alarak yola çıktı. Avrupa'ya sığınmak için yollara koyulan bu insanların büyük çoğunluğunu çocuklar ve kadınlar oluşturuyor. Bu insanların bir çoğu tıbbi imkansızlıklar sebebiyle hayatlarını kaybettiler. Çatışmalar boyunca Suriye'nin insanlığın ortak mirası kadim şehirleri, Halep, Humus, Hama, İdlib harap oldu. Ülke toprakları ABD, Rusya, İran ve Avrupa Birliği ülkelerinin desteklediği terör örgütlerinin eylem yapma, destekçi ülkelere ülke topraklarını peşkeş çekme çatışmalarına sahne oldu, olmaya da devam ediyor. Mazlumder Kayseri Şubesi ve Kayseri Suriyeliler Ensar Derneği olarak Suriye'de yaşanan zulüm, katliam ve yıkım dolu çatışmaların bir an önce sona erdirilmesini istiyoruz. Barışın sağlanması için dış ülkelere giden ve kendi ülkelerinde mülteci durumuna düşen Suriyeli insanların güvenlik içinde evlerine döndürülmesini talep ediyoruz. Bunun sağlanması için Arap Birliği Teşkilatını, İslam İşbirliği Teşkilatını, Türkiye, İran ve Suudi Arabistan devlet yetkililerini, uluslararası insan hakları teşkilatını, konuya ilgi duyan ve yaşanan zulümden ve katliamdan rahatsız olan STK'ları insiyatif almaya davet ediyoruz.'

Açıklamanın ardından Ensar Derneği Başkanı Muzaffer Marangozoğlu, Suriye'deki zulmün sona ermesi için dua etti.

Kaynak: AA