Sağlık Çalışanlarından Engellilere Akülü Sandalye

Muş Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, 2 engelli çocuğa akülü sandalye hediye etti.

Sağlık Çalışanlarından Engellilere Akülü Sandalye
Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Fatih Dölek, engelliler için örnek çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Daha önce devlet hastanelerine gelen yaşlı ve engelliler için akülü araçlar alarak hizmete sunan Dr. Fatih Dölek, doğuştan engelli olan Serpil Tuncer ve Muhammed Basım isimli çocuklara akülü araç aldı. İl genelindeki hastane çalışanları tarafından toplanan parayla alınan akülü sandalyeler, bugün sahiplerine teslim edildi. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği binasında aileleri kabul eden Fatih Dölek, engellilere herkesin sahip çıkmasını istedi. Dölek, "Doğuştan engelli olan kardeşlerimizi tespit ettik. Bu çocuklarımız kendi imkanlarıyla okullarına gidemiyorlardı. Engelli kızımızı annesi okula götürüyordu. Buna da duyarsız kalamazdık. Biz de il genelindeki hastane çalışanları olarak para topladık ve bu çocuklarımıza 2 adet akülü araç aldık. Bu tür faaliyetlerimiz devam edecek. İnşallah tüm Muş halkına örnek olur" dedi.

İl genelinde 50 bine yakın engelli olduğunu belirten Dölek, "Bunlara karşı biraz daha duyarlı olmamız gerekiyor. Bunların yaşamlarını daha rahat sürdürebilmeleri için el ele vermemiz lazım. Herkes, etrafındaki engelli kardeşlerimize biraz daha duyarlı olmalarını bekliyorum" diye konuştu.

Engelli kızını sırtında okula götüren Türkan Tuncer de, "Kızımı her gün iki defa sırtımda okula götürüp getiriyordum. Bu çok zor oluyordu. Genel Sekreterlikten telefon gelince çok sevindik. Artık kızımı rahatlıkla dışarı çıkabileceğim. Genel Sekreterimiz ve hastane çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

11 çocuğundan 4’ü engelli olan Sabri Basım ise, akülü araç için hastane çalışanlarına ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Fatih Dölek’e teşekkür etti.
Kaynak: İHA