Sağlık Bakanı Akdağ Adıyaman'da Açıklaması

'Hayırda yarışmak lazım ama Sayın Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi 'her şeye olmaz' anlamında bir hayırda değil, güzel, hayırlı işler anlamında yarışmak gerekir. Bunu da ancak 'evet' diyerek yapabiliriz' 'Enteresan bir çifte standartla karşı karşıyayız. Avrupa insanlık mirasını neredeyse reddi miras eder durumdadır, bu son davranışlarıyla sınıfta kalmaktadır' 'Türkiye'deki sağlık binalarının yüzde 70'e yakınını depreme dayanıklı hale getirdik. İnşallah önümüzdeki 5 sene içerisinde 2023'e kadar bütün binalarımızı bu açıdan depreme dayanıklı hale getirmiş olacağız'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasıyla ilgili, 'Hayırda yarışmak lazım ama Sayın Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi 'her şeye olmaz' anlamında bir 'hayır' değil, güzel, hayırlı işler anlamında yarışmak gerekir. Bunu da ancak 'evet' diyerek yapabiliriz.' dedi.

Akdağ, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Adıyaman'da Vali Abdullah Erin'i makamında ziyaret etti.

Burada kendisini bekleyen down sendromlu çocuklarla yakından ilgilenen Bakan Akdağ, sohbet edip, bir süre şakalaştı.

Sağlık Bakanı Akdağ daha sonra TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ve diğer ilgililerle Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen 'Sağlık İzleme ve Değerlendirme' toplantısına katıldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Akdağ, Adıyaman'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sağlık alanında yapılan çalışmaları anlatan ve Türkiye'de son yıllarda önemli hizmetlerin gerçekleştirildiğini ifade eden Akdağ, Adıyaman'ın sağlık hizmetleri anlamında Türkiye standartlarının üzerinde olduğunun altını çizdi.

Vatandaşların hastanelere gitmek için randevu sistemini kullanmalarını isteyen Akdağ, şöyle konuştu:

'Bu 182 numaralı telefonu aradığınızda hastaneden randevu alabilirsiniz istediğiniz hastaneden ve istediğiniz hekimden. Bu hem sizin işinizi kolaylaştırır hem hekimlerimizin işini kolaylaştırır. Dolayısıyla bütün vatandaşlarımızdan benim istirhamım mümkün mertebe 182 numaralı telefondan randevu almalarıdır. Bazı dedikodular oldu bu randevular için, özellikle ücret tahsil edildiği konusunda, böyle bir şey kesinlikle yok. Açtığınız telefon ev telefonu da olabilir, cep telefonu da olabilir normal konuşmalarınızda hangi ücreti ödüyorsanız burada da o ücret var, konuşma süresi aşağı yukarı 2 dakikayı geçmiyor. Özellikle önceden bu sisteme kayıt yaptıysanız sonraki süre çok kısa olabiliyor.'

- Halk oylaması süreci

Bir gazetecinin halk oylaması çalışmalarına ilişkin sorusu üzerine Bakan Akdağ, Adıyaman'ın her zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında durduğunu hatırlattı.

Akdağ, halk oylamasında birçok ilin 'evet' için yarışacağına işaret ederek, Türkiye'nin güçlü bir sisteme ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Son dönemlerde bazı Avrupa ülkelerinin yaptığı çalışmalara tepki gösteren Akdağ, şöyle devam etti:

'Hayırda yarışmak lazım ama Sayın Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi 'her şeye olmaz' anlamında bir 'hayır' değil, güzel, hayırlı işler anlamında yarışmak gerekir. Bunu da ancak 'evet' diyerek yapabiliriz. Çünkü Türkiye'ye gerçekten güçlü ve yeni bir hükümet etme sistemi gerekiyor. Eğer bugün Türkiye yolunda gitmesi gereken doğrultuda gidebiliyorsa bu direksiyonun başındaki iki kişinin yani Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakanımızın birbirlerini çok iyi tanımaları, birbirlerine çok iyi itimat etmeleri ve uyum içinde çalışmaları sebebiyledir. Aksi taktirde geçmişte direksiyonu bir kişi sağa kırarken öbürünün sola kırmasından ülkenin ne kadar zarar gördüğünü birçok kez müşahede ettik. Dolayısıyla doğru bir sistemin peşindeyiz.

Burada mana veremediğimiz husus, Avrupalı bazı politikacılara ve ülkelere ne olduğudur. Yani bugün Almanya ya da Hollanda'yı bu referandum neden bu kadar ilgilendiriyor bunu iyi düşünmek lazım. Kendi ülkemizin bakanlarını ülkelerinde konuşmaya müsaade etmezken PKK paçavralarıyla mitingler yaptırmaları gerçekten Avrupa adına, bütün Avrupa'yı kastetmiyorum, bu işi yapanlar adına bir utanç vesikasıdır. Tarih bunları yazıyor. Bunlardan gerçekten ileride pişman olacaklar. Belki dönüp milletimizden özür dileyecekler. Enteresan bir çifte standartla karşı karşıyayız. Avrupa insanlık mirasını neredeyse reddi miras eder durumdadır, bu son davranışlarıyla sınıfta kalmaktadır. Ama Avrupa'dan da sağduyulu sesler yükseliyor. Bu yanlışlarından vazgeçecekler, hele 16 Nisan'da referandumdan güçlü bir 'evet' çıkınca bu yanlışlarından tamamen vazgeçecekler Allah'ın izniyle.'

- Samsat'taki deprem

Recep Akdağ, Samsat'ta yaşanan deprem dolayısıyla vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Türkiye bir deprem ülkesi olduğunu belirten Sağlık Bakanı Akdağ, 'Depreme karşı hazırlıklı olmalıyız. Türkiye'deki sağlık binalarının yüzde 70'e yakınını depreme dayanıklı hale getirdik. İnşallah önümüzdeki 5 sene içerisinde 2023'e kadar bütün binalarımızı bu açıdan depreme dayanıklı hale getirmiş olacağız. Çünkü hastanelerin gerçekten deprem sırasında ayakta kalması çok önemli.' diye konuştu.

Kaynak: AA