Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu Açıklaması

'Halk oylamasında eğer 'hayır' çıkarsa yeniden oturur herkesin kabul edebileceği, kimseye olağanüstü yetki vermeyen, güçler arasında, erkler arasında denge sağlayan bir sistemi birlikte kurarız''Biz onun için herkesi, özellikle bu kadar karışık bir dönemde aklını başında tutanları itidale, düşünmeye ve bu memleketin hepimizin memleketi olduğunu hatırlamaya davet ediyoruz'.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu 16 Nisan'daki halk oylamasından 'hayır' çıkması halinde, herkesin kabul edebileceği, kimseye olağanüstü yetki vermeyen ve erkler arasında denge sağlayan bir sistemin hep birlikte kurulabileceğini söyledi.

Karamollaoğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Halk oylamasına giden süreçte, başta hükümet olmak üzere herkesin birbirini itham etmekle meşgul olduğunu ve vatandaşların 'evetçiler' ve 'hayırcılar' diye kamplara ayrıldığını savunan Karamollaoğlu, 'Bu kamplara bağlı olanlar da karşılarındakileri dost diye değil, aynı ülkede yaşayan, aynı değerleri paylaşan, bu ülkenin varlığını, birliğini, bütünlüğünü korumayı hedef edinen insanlar değil, birbirlerinin acımasız düşmanı gibi görüyor, böyle yaftalıyorlar.' ifadelerini kullandı.

Halk oylamasından 'evet' ya da 'hayır' çıkmasından çok ülkede huzuru sağlamanın önemli olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, 'İnsanları kamplaştırdıktan sonra nasıl birleştireceksiniz?' diye sordu.

Karamollaoğlu, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü nedeniyle herkese bir davette bulunduğuna dikkati çekerek, 'Referandum öncesi silahlarını herkes toprağa gömsün, referanduma gidenler hisleriyle değil düşünerek karar versinler.' dedi.

Düşünüldüğü takdirde doğru karar verileceğine inandıklarını dile getiren Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Tekrar vurgu yapıyoruz, 'hayır' çıkması 'evet' çıkmasından daha evladır, daha iyidir. Neden böyle söylüyoruz? Çünkü biz başkanlık sistemine karşı değiliz. Bugün getirilen sisteme karşıyız. Ondan dolayı da diyoruz ki eğer 'hayır' çıkarsa yeniden oturur herkesin kabul edebileceği, kimseye olağanüstü yetki vermeyen, güçler arasında, erkler arasında denge sağlayan bir sistemi birlikte kurarız. Biz onun için herkesi, özellikle bu kadar karışık bir dönemde aklını başında tutanları itidale, düşünmeye ve bu memleketin hepimizin memleketi olduğunu hatırlamaya davet ediyoruz.'

'Batılı ülkelerin son zamanlarda Türkiye'yi adeta bir terör ülkesi olarak damgalamaya çalıştığına' işaret eden Karamollaoğlu, ABD'nin, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu sekiz ülkeden direkt uçuşlara yönelik elektronik cihaz kısıtlamasına ilişkin kararına da tepki gösterdi.

Karamollaoğlu, seyahat edenlerin büyük kısmının iş adamı olduğuna dikkati çekerek, bu tutumun Türkiye'ye karşı yapılmış bir haksızlık olduğunu belirtti.
Kaynak: AA