Putin'den Rusya Merkez Bankası Başkanı'na Güven Oyu

Rusya Devlet Başkanı Putin: 'Dünya ekonomisi açısından zor geçen bir dönemde, Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina başarılı bir yönetim gösterdi. Yetkilerinin arttırılarak kendisiyle çalışmaya devam etmek istiyoruz'

MOSKOVA – Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünya ekonomisi açısından zor geçen bir dönemde, Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina’nın başarılı bir yönetim gösterdiğini belirterek, yetkilerinin arttırılarak kendisiyle çalışmaya devam etmek istediğini söyledi.

Putin, Rusya’nın başkenti Moskova’da Nabiullina ile bir araya gelerek, ülke ekonomisinde yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Nabiullina yönetimindeki Rusya Merkez Bankası’nın, dünya ve Rus ekonomisi açından zor bir dönemde ekonominin tekrar istikrarlı hale gelmesi için çok önemli bir görevin altından başarıyla kalktığını belirten Putin, “Yetkilerinizin arttırılarak sizinle çalışmaya devam etmek istiyoruz.” dedi.

Rusya Merkez Bankası’nın faaliyetlerine bağımsız bir şekilde devam edeceğini de sözlerine ekleyen Putin, “Merkez Bankası son dönemde attığı adımlarla, bir düzenleyici olarak ne kadar önemli bir rolü olduğunu tekrar gösterdi.” ifadelerini kullandı.

Nabiullina da Rus ekonomisinin yeni koşullara artık tümüyle uyum sağladığına işaret ederek, “Bankacılık sektörü 2014 seviyelerine dönerek, karlılık ve sermaye açısından toparlandı. Kanaatimizce bankacılık sektörü artık sağlıklı bir tabana oturmuş durumda.” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 4 yıldır Rusya Merkez Bankası başkanlığı görevini yürüten Nabiullina, İngiliz finans dergisi Euromoney tarafından 2015’te “Yılın En Başarılı Merkez Bankası Başkanı', The Banker dergisi tarafından ise geçtiğimiz yıl 'Avrupa'nın En Başarılı Merkez Bankası Başkanı' seçilmişti.

Nabiullina, 2016'nın başında yüzde 12,9 seviyesine kadar çıkan Rusya'daki enflasyon oranının, geçtiğimiz ay yüzde 4 seviyelerine kadar gerilemesini sağlayan sürecin en önemli ismi olarak görülüyor.
Kaynak: AA