Prof. Dr. Özgün'den Öğrencilere Meslek Seçimi Uyarısı

Aydın’da mesleğinin ünlü isimlerinden tıp doktoru Prof. Dr. Hedef Özgün, Değişim Koleji öğrencilerine meslek seçimi ve hekimlik mesleğinin güzel ve zor yanlarını aktardı. Öğrencilerle söyleşi yapan Prof. Dr. Hedef Özgün, “Meslek seçimi de eş seçimi kadar önemlidir. Aşık olduğunuz işi yapabileceğiniz mesleği seçin” dedi.

Prof. Dr. Özgün'den Öğrencilere Meslek Seçimi Uyarısı
“Para kazanacağım diye bu mesleği seçmeyin”

Aydın Değişim Koleji tarafından alan seçimi yapacak ve üniversite tercihi yapacak öğrencilere yönelik düzenlenen kariyer ve meslek tanıtım etkinliklerinin bu haftaki konuğu Aydın’ın ünlü cerrahlarından ADÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde görevli Genel Cerrah Prof. Dr. Hedef Özgü oldu. Hem hekimlik mesleğinin tanıtıldığı hem de mesleğin güzel ve zor taraflarının aktarıldığı etkinlikte gençlerin meslek seçimi konusunda dikkatli olmaları tavsiye edildi. Hekimlik mesleğinin fedakarlık isteyen bir meslek olduğunu kaydeden Prof. Dr. Özgü gençlere hitaben konuşmasında “Biz hekimler olarak 24 saat cep telefonumuzu dahi açık tutmak zorunda olunan bir mesleği icra ederiz. Özellikle aileler iş garantisi ve daha çok para kazanma duyguları ile çocuklarını hekimlik mesleğini seçmeleri konusunda baskı yapabiliyor. Ben sadece iş ve para kazanma duygusuyla hekimlik mesleğinin seçilmesini tavsiye etmiyorum” dedi.

“İçinde insan sevgisi olmayan bu işi yapamaz”

Hekimliğin ya da sağlık alanında çalışmanın diğer mesleklere benzemediğini ve içinde insan sevgisi olmayanların sağlıkçı olamayacağını da belirten Prof. Dr. Hedef Özgü, “Hekimlikte sağlık ve mesleki bilginin yanında iletişim de çok önemlidir. Bir anlamda meslek seçimi eş seçimi kadar da önemlidir. Aşık olduğunuz işi yapabileceğiniz mesleği seçmelisiniz. Mesleğin bir çok zorluğu olduğu gibi çok güzel yönleri de vardır. En yorulduğunuz ya da moralinizin en kötü olduğu bir durumda bile bir kişinin sağlığına kavuşmasına vesile olmanın verdiği haz dünyalara değişilmez” diyerek gelecekte meslektaşı olmak isteyen Değişim Koleji öğrencileri ile birebir görüşmeler yapıp öğrencilerin sorularını cevapladı.
Kaynak: İHA