Palandöken'den 'Yemek Kartı Şirketlerine' Eleştiri

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Yüksek komisyon oranları ve uzun vade, esnafımızı artık gereğinden fazla zorlamaktadır. Yemek kartı şirketleri adeta bir koyundan iki post çıkarmaya çalışırken esnaf artık ayakta kalmaya zorlanıyor'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'yemek kartı şirketlerinin haksız kazanç elde ettiklerini' öne sürerek, 'Yüksek komisyon oranları ve uzun vade, esnafımızı artık gereğinden fazla zorlamaktadır. Yemek kartı şirketleri adeta bir koyundan iki post çıkarmaya çalışırken esnaf artık ayakta kalmaya zorlanıyor.' ifadelerini kullandı.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu şirketlerin lokantalardan yüzde 7,5-10 komisyon aldıklarını savundu.

Türkiye'de 5 milyona yakın kişinin yemek kartı kulladığına işaret eden Palandöken, 'Yüksek komisyon oranları ve uzun vade, esnafımızı artık gereğinden fazla zorlamaktadır. Yemek kartı şirketleri adeta bir koyundan iki post çıkarmaya çalışırken esnaf artık ayakta kalmaya zorlanıyor.' değerlendirmesinde bulundu.

Lokanta işletmecilerinin yemek kartı şirketleri kadar kazanç elde edemediklerinin altını çizen Palandöken, dünyada yemek şirketleri yüzde 3-4 komisyon alırken Türkiye'de bu oranın 2 kattan fazla uygulandığını ileri sürdü.

Palandöken, yemek kartı şirketlerinin müşterilerine yüksek oranda indirim uyguladıklarını belirterek, 'Bunu da bizim lokantacı esnafımızdan çıkarıyorlar. Ödemelerinin vadelerini de yükseltiyorlar. 45 ila 60 güne varan vadelerle sözleşme yenilemeye zorluyorlar. Vadenin uzaması esnafı zor durumda bırakıyor.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA