Osmangazi Üniversitesi Profesyonel Site Yöneticileri Yetiştirecek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ESOGÜSEM) apartman, site, rezidans yerleşimlerine artan talebin karşılanması ve yerleşimlerin profesyonelce yönetilmesi için eğitim programı düzenleyecek.

ESOGÜSEM Müdürü Prof. Dr. Şenol Erdoğmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda apartman, site, rezidans yerleşimlerine artan talebin, beraberinde bu yerleşimlerin profesyonelce yönetilmesi ihtiyacını ortaya çıkardığını belirtti.

Bu ihtiyaca cevap verecek iş gücünün oluşması için ESOGÜ'de profesyonel apartman ve site yöneticilerini yetiştireceklerini kaydeden Erdoğmuş, şöyle konuştu:

'Yeni gelişen bu sektörde, Eskişehir ve bölgemizde bir ilki başararak, eğitimler başlatacağız. Eğitim programını tamamlayanlar profesyonel apartman ve site yöneticisi olarak çalışmaya başlayabilecek. Yüksek bedeller ödenen çoklu konutların, doğru yönetilememesi, apartman ve site sakinlerinde sıkıntılara neden oluyor. Apartman sakinleri, yöneticilerini kendi aralarından seçiyor. Profesyonelce yapılmadığı için sıkıntılar yaşanıyor.

Bu açığı görerek, düzenleyeceğimiz eğitimi tamamlayan kursiyerlerin, gelir elde edebilecekleri bir mesleği olacak. Emlakçılar da bu işi profesyonel olarak yapabilecek. Apartman ve site yönetmek eğitim gerektiren zor bir görevdir. Kursiyerler, 20 farklı başlıkta 40 saat sürecek eğitim alacak.'

Erdoğmuş, eğitim konusunda ayrıntılı bilgilere 'esogusem.ogu.edu.tr' internet adresinden ulaşılabileceğini ve kayıt yaptırılabileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA