Op. Dr. Tuncay Kodaş;

Kepçe kulakların yetişkinlerde en önemli estetik sorunlardan biri olduğuna dikkat çeken Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tuncay Kodaş, kişinin görünümünü etkileyen bu bozukluğun özgüven eksikliği başta olmak üzere birçok psikolojik sıkıntıya yol açtığını belirtti.

Op. Dr. Tuncay Kodaş;
İşitme problemine neden olmamasına rağmen kişinin sosyal yaşantısını olmuşuz etkileyen kepçe kulağın çözüm yollarını anlatan Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tuncay Kodaş, “Kişinin kepçe kulaklı olması duymayı azaltmadığı gibi kepçe kulağın düzeltilmesi de duymayı arttırmaz” dedi.

Kepçe kulakta estetik girişimlerin çoğunun 17 yaşından sonra yapılabildiğini aktaran Op. Dr. Kodaş, “Kepçe kulak 7 yaşından sonra yapılabilmektedir. Erken tedavinin amacı çocuğun psikolojik durumunun kötü etkilenmesini önlemektir. Kepçe kulaklı kişiler saçlarını diledikleri gibi toplayamamaktan, kısa kestirememekten yakınırlar. Ayrıca bu durum bazı kişilerde özgüven kaybına yol açmaktadır” diye konuştu.

Kepçe kulağın tek tip olmadığını bu nedenle yöntemlerin de duruma göre seçildiğini anlatan Op. Dr. Tuncay Kodaş, “Kepçe kulak ameliyatları simetri sorunu yada kulak kepçesinde açıklık olan kişilere yapılır. İple kulak estetiği izole antihelix olmayan vakalarda büyük kesiler yapmadan küçük deliklerden konan dikişlerle kulakların yatırılması yöntemidir. Bu yöntemin avantajı kulak arkasında bir kesiğin olmaması, pansumana ihtiyaç duyulmaması ve erken iyileşmedir. Kepçe kulak ameliyatlarında başarı oranı yüzde 95 seviyelerindedir” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA