Öğrencilerin Ziyaretiyle Yüzleri Güldü

TED Şanlıurfa Koleji öğretmen ve öğrencileri, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla bakım merkezinde kalan yaşlıları ziyaret etti. Öğrenciler, çiçek verip ellerini öptükleri yaşlıların yüzünü güldürdü.

Öğrencilerin Ziyaretiyle Yüzleri Güldü
Gelenek ve değerlerine bağlı, sorumluluk bilinci yüksek nesiller yetiştirmeyi hedefleyen TED Şanlıurfa Koleji, Yaşlılar Haftasında, yaşlıların kaldığı özel bakım merkezine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Öğretmen ve öğrencileri karşılarında görünce büyük sevinç yaşayan yaşlılar, öğrencilerin ikram ettiği çikolatalardan tattı. Bakım merkezi sakinlerinin ziyaretten duydukları memnuniyet, gülen yüzlerine ve sevgiyle bakan gözlerine yansıdı. Öğrencilere, "iyi ki geldiniz” diyen yaşlılar, “Günümüze neşe kattınız. Bizleri çok sevindirdiniz” sözleriyle ziyaretten duydukları mutluluğu dile getirdi. Yanlarında getirdikleri karanfilleri “nine ve dedelerine” veren öğrenciler, ellerini öptükleri yaşlılarla bir süre sohbet etti.

Yaşlılara minnet borcumuz var

Okul Müdürü Arif Kemal Şamat, Yaşlılar Haftasında, bakım merkezi ziyareti ile öğrenciler arasında bir farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti.

Gençlerin, yaşlılara bir minnet borcu olduğunu ifade eden Şamat, "Onlar bizim dünümüz ile bugünümüz arasındaki köprümüz. Bizim yaşlılarımıza karşı tutumumuz, aslında hayata karşı tutumumuzdur. Biz biliyoruz ki her birey eninde sonunda o konuma, yaşlılık seviyesine gelecek. O yüzden, biz o yaşa geldiğimizde bize nasıl davranılmasını istiyorsak onlara da o şekilde davranmamız gerekir" dedi.

Onların tecrübelerinden ders almalıyız

Yaşlıların, sadece Yaşlılar Haftasında değil her zaman hatırlanması gerektiğinin altını çizen Şamat, “Bundan sonraki süreçte de minnet borcumuzu her fırsatta onları yaşama dahil ederek ödemeliyiz. Onların geçmişten gelen tecrübelerinden ders almalıyız. Yani biz hep ‘çocuklarımızı geleceğe hazırlayalım’ diyoruz. Elbette geleceğe hazırlayalım ama geçmişten ders almalarını da sağlayalım. Bunu da ancak büyüklerimizin tecrübelerini konuşarak, onları hayata dahil ederek, onların tecrübelerinden feyiz alarak yapabiliriz. O yüzden bu etkinliği çok önemsiyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA