Nevruz Ateşi Yakıldı, Örste Demir Dövüldü Ve Fidanlar Toprakla Buluşturuldu

Nevruz Bayramı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından düzenlenen bir programla kutlandı.

Nevruz Ateşi Yakıldı, Örste Demir Dövüldü Ve Fidanlar Toprakla Buluşturuldu
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi yerleşkesindeki Nevruz Bayramı ve Dünya Ormancılık Günü kutlamalarına çevresinde Nevruz ateşi yakıldı, örste demir dövüldü ve fidanlar toprakla buluşturuldu. Saygı duruşun ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, 21 Mart Nevruz Bayramının baharın başlangıcı anlamına geldiğini belirtti.

Rektör Taş, tüm personelin ve öğrencilerin bayramını kutlayarak, “Nevruz Bayramı bildiğiniz gibi aslında Fars-İran kökenli bir bayram olmasına rağmen, kutlandığı günden bu yana Orta Asya’daki Özbekler, Türkmenler, Kazaklar, Kırgızlar gibi Türk halkları tarafından ve Gürcü, Arnavut gibi diğer yabancı halklar tarafından da ortak bir bahar bayramı olarak kutlana gelmiştir ve böyle de devam etmektedir. Ayrıca şunu ifade etmem gerekiyor, 2010 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda 21 Mart’ın Dünya Nevruz Bayramı olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Bu vesileyle Dünya Nevruz Bayramınızı kutluyorum. Nevruz’un ve önümüzdeki bahar mevsiminin inşallah güneşli günler getirmesini temenni ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Nevruz ateşi Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurgül Özbay, Meslek Yüksekokulu Müdürü Metin Kesler ve Osmaneli Meslek Yüksekokulu Müdürü Harun Mindivan tarafından yakıldı. Güç ve kudretin sembolü olarak örste demir dövülmesinin ardından, Genç Tema Kulübü tarafından hazırlanan fidanlar toprakla buluşturuldu.
Kaynak: İHA