Nazilli'de 'Anadolu Nasıl Vatan Toprağı Oldu' Konferansı Düzelendi

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Türk Ocağı’nın Çanakkale Zaferinin kutlandığı haftada atalarımızın Anadolu’yu nasıl vatan toprağı yaptıkları konulu düzenlediği konferansa katıldı.

Nazilli'de 'Anadolu Nasıl Vatan Toprağı Oldu' Konferansı Düzelendi
Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Türk Ocağı tarafından düzenlenen konferansa katıldı . Belediye Tiyatro salonunda düzenlenen konferansta “Anadolu’da Türk - İslam kimliğinin mimarı Selçuklular” hakkında konuşan Mimar Sinan Üniversitesi ve Yaditepe Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Aydın Usta Kılıçların gölgesinde ilk münasebetler, Emevi asabiyesi ve geciken ihtida, Abbasiler ve İslam Dünyasında bütünleşme, Talas Savaşının sihri, BOZKIRIN İslamlaşması, İslam dininin ve İslam coğrafyasının sosyal ve ekonomik cazibesi, Gök tanrı inancı ve İslamiyet arasındaki yakınlık, Türklerde bir peygamber ve ruhban sınıfının olmaması, Ozan ve kamlar İle İslam tasavvufu arasındaki benzerlik, Cihat anlayışı ve Türk Cihan Hakimiyeti arasındaki benzerlik, İslam fıkhının sağladığı kolaylıklar, Horasan ve maveraünnehirde mürcie ve Hanefiliğin mevcudiyeti İslamiyet dünyasının yeni hakimleri, Dönüşen ilişkiler El-cahız, faziletü’l -etrak, cend, suhur, cihat, yeni bir hayat, Gayri Müslim Türklere karşı cihad, Melikü’l - Gazi ünvanı, Karalanlıların Baskısı Tuğrul Bey- Çağrı Bey konu başlıkları hakkında geniş açıklamalarda bulundu.

Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın yanı sıra konferansa M.H.P. İlçe Başkanı Adnan Fönmez, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya, Kent Konseyi Başkanı Bülent Burmaoğlu, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç ve vatandaşlar katıldı.

Programda Nazilli Türk Ocağı Başkanı Ahmet Çekim ise Çanakkale Zaferi ve Teröre verdiğimiz şahitler hakkında konuştu.

Anadolu’nun Türk Yurdu kalması için yapılan mücadeleler hakkında da önemli bilgiler aktaran Prof.Dr. Sayın Usta, 1040 Dandanakan Zaferinin Anadolu’ya giden yolu açtığını, 1071 Malazgirt Zaferinin Anadolu’nun kapılarını açtığını, Anadolu’ya Türk mührünün vurulmasının da Miryokefalon Zaferi ile gerçekleştiğini ifade ederek, Bir Haçlının kendi ağzından çıkan ifadelerini anlattı.

Proram sonunda dinleyicilerden gelen soruları da cevaplayan Aydın Usta’ya verdiği değerli bilgilerden dolayı teşekkür eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık günün anısına Usta’ya çiçek takdim etti. Aydın Usta’nın kitaplarını da inceleyen Alıcık Ustaya ait kitaplardan aldı.
Kaynak: İHA