Milletvekili Günay, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni Anlattı

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylaması anlatmak için ziyaretlerini sürdürüyor.

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Kaynarca ve ilçe teşkilatı ile Gazi Yakup Satar Caddesi esnafını ziyaret eden Günay, yeni hükümet sistemi ile yasama, yürütme ve yargının birbirinden ayrılacağını anlattı.

Mevcut sistemde güçler ayrılığının olmadığını dile getiren Günay, şunları bildirdi:

'Ülkemiz ekonomik ve siyasi krizlerden çok çekti. Türk milleti dersini verdi ve siyasal dönüşümü 2003 yılında gerçekleştirdi. Türkiye'nin son 13 senede her alanda yaptığı atılımlar ve büyüme, milletimizin AK Parti'ye gösterdiği teveccüh sayesinde yüksek oy oranlarıyla gelen tek partili iktidarla ve bu iktidarın güçlü lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile mümkün olmuştur. Şimdi bu istikrarı kalıcı hale getirmek, ülkemizin son 13 yıldaki kazanımlarını koruyarak üzerine yenilerini eklemek için 16 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine 'evet' diyeceğiz. Çünkü bugün böyle bir problemimiz yok diye, çocuklarımızın, onların çocuklarının bu sorunlarla karşılaşmayacağını düşünemeyiz. Şu anda istikrar var ama ülkemiz için kalıcı istikrarlı bir sistem olsun istiyoruz. Bizler geleceğimizi teminat altına almak için 'evet' diyeceğiz, geleceğimiz için 'evet' diyeceğiz.'

Günay, esnaf ziyaretlerinin ardından AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından düzenlenen Down Sendromlular Farkındalık Günü Etkinliği'nde down sendromlu çocuklarla ve yetişkinlerle buluştu.

- Gençlerle bir araya geldi.

Günay, Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) öğrencilerinden oluşan toplulukla bir kafede Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Gençlerin yeni sisteme sahip çıkması gerektiğinin altını çizeren Günay, 'Yeni sistem sayesinde gelecekte istikrarlı bir ülkenin bayrağını devralacak sizlersiniz. 18 yaşında seçilebilme maddesi ise sizin Meclis'te daha etkin temsil edilebilmeniz için getiriliyor. Biz, sizler ve sizlerin çocukları için bu sistemi hazırladık.' ifadelerinde bulundu.

Kaynak: AA