Memur-Sen'in 'Evet' Kampanyası

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, 16 Nisan’da medeniyetin yeniden inşasına güçlü bir şekilde ’evet’ diyeceklerini söyledi.

Memur-Sen'in 'Evet' Kampanyası
Memur-Sen genel merkezi tarafından İçel’in Erdemli ilçesinde düzenlenen "Memur-Sen’e davet, tercih evet" programında konuşan Baykan, "16 Nisan’da medeniyetin yeniden inşasına güçlü bir şekilde ’evet’ dersek, ceddimiz gibi yeniden daha yaşanılabilir, daha adil, daha mükemmel bir dünyanın hareketine varlığına katkı sunmuş olacağız" dedi.

Erdemli Kültür Merkezi’nde düzenlenen programın açılış konuşmasını Memur-Sen Erdemli İlçe Başkanı Hasan Sungur yaptı. Sungur yaptığı kısa konuşmada, "150 yıldır bize medeniyet, insan hakları, demokrasi diye pazarlanan zihniyetin içinin ne kadar boş, ne kadar kof olduğunu bütün dünya birlikte seyrediyoruz. Bu zihniyeti bize pazarlayan kişilerin, kendi kutsallarını yeri geldiğinde kendi ayaklarıyla çiğnediklerini, kendi ağızları ile yediklerini hep birlikte gördük" dedi.

Gecede konuşan AK Parti Erdemli İlçe Başkanı Mehmet Topçu da, "15 Temmuz’u yaşayan bir ilçe başkanı kardeşiniz olarak, Rabbim düşmanıma vermesin, kardeşlerim. Öyle bir geceyi yaşatmasın. İşte masada beceremediklerini en son bu milletin takıyla tüfeğiyle, silahıyla, uçağıyla bomba yağdırarak, mermi yağdırarak, bu milletin birliğini beraberliğini bozmaya çalıştılar" diye konuştu.



"Milli ve manevi özgürlük alanlarımıza dahil ne varsa hepsi için mücadele edeceğiz"

Eğitim Birsen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla da, "Sendikacılık sadece mali ve özlük hakları adı altında faaliyet yapmak değil, böyle bir emek örgütü değil, aynı zamanda özgürlüklerin de merkezi olması gereken, özgürlüklerin, hakkın ve hukuku koruması gereken bir yer olduğunu unutmayın. İşte Memur-Sen böyle bir yerdir. Sadece mali haklarımızı savunan değil, milli ve manevi özgürlük alanlarımıza dahil ne varsa hepsi için mücadele eden bir yapıyız" dedi.



"16 Nisan’da güçlü bir şekilde ’evet’ diyeceğiz"

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan ise dünyanın yeniden kurulduğunu ifade ederek, "Sadece Türkiye değil, dünya yeniden kuruluyor. Bu dünyanın yeniden kurulması sürecinde Türkiye olarak kendimizi korumazsak bize biçilen rolü, birilerinin bize biçtiği rolü oynamak durumunda kalır, birilerinin kurduğu oyunda oynamak zorunda kalırız. Ama oyunu artık biz kuracağız, oyunu biz oynayacağız" diye konuştu.

Baykan, "Medeniyetin yeniden inşasında bizler olmamız gereken noktada olursak Allah’ın izniyle, Avrupa birliği fiilen çöktü. Amerika Trump’ın sayesinde çökecek, en büyük umudumdur. Biz 16 Nisanda medeniyetin yeniden inşasına güçlü bir şekilde ’evet’ dersek, ceddimiz gibi yeniden daha yaşanılabilir, daha adil, daha mükemmel bir dünyanın hareketine varlığına katkı sunmuş olacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA