Macaristan Irak'taki Asker Sayısını Arttıracak

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijjarto: 'Irak'ta görev yapan asker sayısının 150'den 200'e çıkarılması ve 2017 yılı sonunda bitecek olan görev süresinin 2019 yılı sonuna kadar uzatılması planlanıyor'.

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Macar hükümetinin Irak'ta görev yapan asker sayısını arttırmayı ve görev sürelerini uzatmayı planladığını açıkladı.

ABD'de temaslarda bulunan Szijjarto, Macar Haber Ajansı'na (MTI) yaptığı açıklamada, Macar hükümetinin parlamentodan, Irak'ta görev yapan Macar askerlerinin sayısının arttırılmasını ve görev sürelerinin uzatılmasını isteyeceğini söyledi.

Irak'ta görev yapan Macar askerlerin görev süresinin bu yıl sonu biteceğini ancak hükümetin bu süreyi uzatmak istediğini belirten Szijjarto, 'Macar hükümeti parlamentoya uluslararası terörle mücadele koalisyonunda yer alan Macar misyonunun arttırılmasını teklif edecek. Irak'ta görev yapan asker sayısının 150'den 200'e çıkarılması ve 2017 yılı sonunda bitecek olan görev süresinin 2019 yılı sonuna kadar uzatılması planlanıyor.' diye konuştu.

Macaristan'ın terörle mücadele kapsamında oluşturulan uluslararası koalisyonun bir parçası olduğuna dikkati çeken Szijjarto, DEAŞ'ın terör faaliyetlerinin Avrupa'yı ve Macaristan'ı direk tehdit ettiğini ve DEAŞ'ın, Avrupa'yı etkileyen sığınmacı baskısının nedenlerinden birisi olduğunu kaydetti.
Kaynak: AA