Londra Dehşeti Yaşadı Açıklaması 1 Ölü

İngiltere’nin başkenti Londra’daki parlamento binası dışında gerçekleşen saldırıda yaralanan bir kadın hayatını kaybetti.

Londra Dehşeti Yaşadı Açıklaması 1 Ölü
İngiltere’nin başkenti Londra parlamento binası dışında gerçekleştirilen saldırıyla sarsıldı. Westminter Köprüsü’nde aracını yayaların üzerine süren bir saldırgan daha sonra aracını parlamento parmaklıklarının önüne getirdi. Burada 1 polis memurunu bıçaklayan saldırgan polis tarafından vuruldu. Saldırıda yaralanan bir kadın ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Görgü tanıklarına göre ise saldırgan 40 yaşlarında ve aracını köprü üzerindeki yayalara çarptıktan sonra parlamento binasına sürdüğünü ve oradaki parmaklıklara çarptığını aktardı.

PARLAMENTO GÜNE TERÖR GÖRÜŞMELERİYLE BAŞLADI

Londra, güne terör görüşmeleriyle başlayan parlamento yakınlarında meydana gelen saldırıyla sarsıldı.

İngiltere’nin başkenti Londra’daki parlamento binası dışında önce silah sesleri duyuldu. Brüksel saldırılarının birinci yıldönümünde gerçekleşen olay, Londra’da hareketli dakikaların yaşanmasına neden oldu. Parlamento önünde saldırı meydana gelirken parlamentoda da terör görüşülüyordu. Sabah saatlerinde başlayan görüşmeler, saldırının gerçekleştirildiği ana kadar devam etti. Parlamentoda gerçekleştirilen görüşmelerde, İran’ın bölgedeki müdahalesi ele alınırken, sabah saatlerinde avam Kamarası tarafından yapılan açıklamada, tüm ana partilerdeki İngiliz parlamenterlerin terör listesindeki koruma kuvvetlerinin sınıflandırılması çağrısında bulunduğu aktarıldı. Çeşitli partilerden parlamenterler Suriye, Yemen, Irak ve Lübnan’ın da aralarında bulunduğu Orta Doğu’daki muhafızların yıkıcı rollerine değindi.

(Barış Soylu/İHA)
Kaynak: İHA