Londra'da saldırı

İngiltere Parlamentosu yerleşkesinde bir polis memuru, bir saldırgan tarafından bıçaklandı.

Londra'da saldırı
Londra'da saldırı
Polisin saldırganı vurduğu belirtilirken, parlamento çevresinde en az 20 yaralı olduğu açıklandı. Olayda 1'i polis 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken 40 kişinin yaralandığı ifade edildi. İngiltere polisi olayın terör saldırısı olarak değerlendirileceğini açıkladı. Saldırının ardından İskoçya Parlamentosu'ndaki bağımsızlık referandumu konulu görüşmeler ertelendi.

Başkent Londra'da bulunan İngiltere Parlamentosu önünde saldırı gerçekleştirildi.

Soruşturma kapsamında saldırının, terör örgütü DEAŞ'ın propagandasından etkilenerek düzenlenmiş olabileceği değerlendiriliyor.

Saldırıda bir aracın Westminster Köprüsü'ndeki yayaları ezerek parlamento binasına yöneldiği, ardından parlamento yerleşkesi içerisinde bir polisin bıçaklandığı ifade edildi. Saldırgan polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.

Olayda 1'i polis diğeri saldırgan 5 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken 40 kişinin yaralandığı belirtildi.

Bazı yaralıların durumunun ise çok ciddi olduğu ifade edildi.

Olayın ardından Thames Nehri'nden bir kadının canlı çıkarıldığı bildirildi. İlk yardım ekipleri tarafından tedavi edilen kadının olay sırasında köprüde olduğu sanılıyor.

Fransa Başbakanı Bernard Cazeneuve, yaralılardan 3'ünün Fransız lise öğrencisi olduğunu söyledi.  
 
Londra'da saldırı

Dailymail'in bir görgü tanığından aktardığına göre saldırgan önce Westminster Köprüsü'nde en az 12 kişiye aracıyla çarptı, ardından parlamento binasına girmeye çalışırken bir polis memurunu bıçakladı ve polis tarafından vurularak öldürüldü. Görgü tanığı, saldırganın orta yaşlı ve Asyalı görünümü olduğunu söyledi.

İNGİLİZ POLİSİNDEN AÇIKLAMA

İngiltere üst düzey terörle mücadele yetkilisi, Westminster Köprüsü'nde bir aracın insanlara çarparak sürüldüğünü ve 5 kişinin öldüğünü, en az 40 yaralının olduğunu açıkladı.
Yetkili, hayatını kaybedenlerden birinin polis memuru olduğunu doğruladı.

Sadece bir saldırgan olduğunu belirten yetkili, söz konusu kişinin öldüğünü bildirdi.

Operasyonun devam ettiği duyuruldu..
 
Londra'da saldırı

WESTMINSTER İSTASYONU KAPATILDI

Reuters parlamento binasının giriş çıkışlara kapatıldığını ve tüm oturumların durdurulduğunu bildirdi.

Saldırıdan iki saat sonra parlamentonun boşaltılmaya başlandığı açıklandı.

Bölgeye hava ambulansı sevk edildiği ve Londra metrosundaki Westminster istasyonunun polisin isteği üzerine kapatıldığı belirtildi.

İskoçya Parlamentosu'nda bağımsızlık referandumu konulu görüşmeler, İngiltere Parlamentosu'na yapılan saldırının ardından ertelendi.

BAŞBAKAN MAY BİNADAN ÇIKARILDI

İngiltere Başbakanı Theresa May'in parlamento binasından çıkarıldı. İngiltire Başbakanı May'in zırhı araca bindirilerek tünel yoluyla bölgeden uzaklaştırıldığı ifade ediliyor. Çalışanlar ise içeride bekletiliyor.

İngiliz Parlamentosu sözcü yardımcısı Lindsay Hoyle saldırı sonrası parlamentodaki çalışmalara ara verildiğini açıkladı. Parlamento'ya giden metro hatlarının kapatıldı.




İSKOÇYA'DA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Londra'daki saldırı sonrası İskoçya Parlamentosu'nda güvenlik önlemleri arttırıldı. Ancak bu aşamada bir saldırı tehdidi olmadığı ifade edildi.

LONDRA'DA 2005'TEKİ SALDIRIDA 52 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

İngiltere'nin başkenti Londra'da 7 Temmuz 2005 yılında eş zamanlı terör saldırıları yaşanmıştı. Metroda ve belediye otobüslerini hedef alan canlı bombalı saldırılarda 52 kişi yaşamını yitirmiş, 700 kişi yaralanmıştı.

Londra'da saldırı

Avam Kamarası Lideri David Lidington, parlamentoda bir polisin bıçaklandığı bilgisini doğruladı.

BUCKINGHAM SARAYI'NDA GÜVENLİK ÖNLEMİ ARTIRILDI

Öte yandan parlamento binası çevresinde şüpheli bir araç bulunduğu ve bölgenin boşaltıldığı belirtildi.

Buckingham Sarayı'nda da güvenlik önlemleri artırıldı. BBC'nin haberine göre saraydan açıklama yapılmazken, kapılarının kapalı tutulduğu bildirildi.