Kumbaralarında Biriktirip Mini Kitap Fuarı Açtılar

Kırşehir'de öğrencilerin kumbaralarında biriktirdiği paralarla alınan ve bir köy okuluna bağışlanması planlanan kitaplarla mini bir fuar açıldı.

Kırşehir'in Kaman ilçesinde uygulanan 'Biriktiriyoruz-Okuyoruz-Paylaşıyoruz' projesi kapsamında öğrencilere dağıtılan kumbaralarda biriken paralarla mini kitap fuarı açıldı.

Kaman Bilim ve Sanat Merkezinin (BİLSEM) koordinesinde tarih öğretmeni Şükrü Su'nun hazırladığı “Biriktiriyoruz-Okuyoruz-Paylaşıyoruz” adlı proje kapsamında, elde edilecek gelirle bir köy okuluna kitap alınması için öğrencilere kumbaralar dağıtıldı. Öğrencilerin harçlıklarından artırarak kumbaralarda biriktirdiği paralar ile veliler ve öğretmenlerin de desteğiyle birçok kitap alındı.

Alınan kitaplarla BİLSEM salonunda mini bir fuar açıldı. Bir süre açık kalacak fuardaki kitaplar, belirlenen köy okuluna bağışlanacak.

Kaman Bilsem Müdürü Hakan Avan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyle öğrencilere tasarruf yapma, okuma ve paylaşma alışkınlığı kazandırmayı hedeflediklerini belirterek 'Yaklaşık 2 ay süresince öğrencilerin kumbaralarında biriktirdikleri paralarla kitaplar alındı. Bu kitaplarla Kaman BİLSEM’de mini kitap fuarı açtık. Kitapların kontrolleri sağlandıktan sonra ihtiyaç sahibi bir köy okuluna hibe edilmek amacıyla tekrar toplanacak.' dedi.

Kaman BİLSEM tarih öğretmeni Şükrü Su ise projeyle öğrencilere unutulmaya yüz tutmuş değerleri hatırlatmayı istediklerini ifade ederek projenin öğrencilerin sosyalleşmesi ve iletişimlerinin geliştirilmesine katkı yapacağını dile getirdi.

Projenin birçok yerde örnek gösterildiğini anlatan Su, İçel Üniversitesi ve Türk Tarih Kurumu işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Avrasya Sosyal Bilimler Kongresinde projenin 'eğitimde iyi örnekler' alanında bildiri olarak kabul edildiğini kaydetti.

Kaynak: AA