Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Genel Kuruluna Doğru

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, mayıs ayında yapılması planlanan KOSB Olağan Genel Kurulunda başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

KOSB Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Nursaçan, 4 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirilen 13. Olağan Genel Kurulunda sanayicilerin yüksek takdirleri ile göreve geldiklerini söyledi.

Gerçekleştirilen genel kurulun Kayseri tarihinde bir ilk olduğunu belirten Nursaçan, 'Yıllar sonra ilk kez açık, şeffaf, hiçbir etki altında kalmadan ve herkese örnek olacak şekilde, en önemlisi de sanayicilerimizin önüne konulan 'sandık' aracılığı ile bir seçim gerçekleştirildi. Genel Kurul üyelerimizin bize vermiş olduğu bu asil görevin, şerefini ve onurunu taşımanın sorumluluğu, inancı ve heyecanı ile bugünlere gelmiş bulunmaktayız. Hepinizin bildiği üzere görev bir emanettir. Bu emanetin bizlere yüklemiş olduğu inanç ve azimle yaklaşık 23 aydan beri yürütmekte olduğumuz çalışmalar ve uygulamaya dönük projeler hakkında siz değerli basın mensuplarımızla bilgilendirme amaçlı olarak bir araya gelmiş bulunuyoruz.' dedi.

Kurumsallaşmanın bir gereği olarak, üyelere kaliteli, verimli ve en kısa sürede hizmet sunmak için bölge müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren tüm birimlerin çalışmaları tek tek gözden geçirdiklerini dile getiren Nursaçan, gerekli görülenlerin rehabilitesi yoluna gidilerek daha verimli hale getirilmeleri sağlandığını ifade etti.

Göreve geldikten sonra ilk başta ele aldıkları konunun güneş enerjisi santralleri olduğunu aktaran Nursaçan, 'Daha önceki yönetiminden devralınan kapasiteye ilave olarak dönemimizde planlamaya alınan 32.4 megavatlık güneş enerji santrali çalışmaları tamamlanmıştır. KOSB'nin hayatiyetini sağlamak için atar damar durumunda sayılan bu proje ile Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ne sürekli gelir getirici bir kaynak kazandırılmıştır. Bu kapasitenin tamamının mart ayı sonuna kadar devreye alınması hedeflenmiştir.' diye konuştu.

-'Gün, birlik ve beraberlik günüdür'

Kayseri Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin proje çalışmaları sonuçlandırıldığını ve bugünlerde alt zemin grobeton atma çalışmalarına başlandığını ifade eden Nursaçan, fuar ve kongre merkezinin toplam 150 bin metrekare alan içinde, 18 biner metrekare olmak üzere iki ayrı holden oluşacağını belirtti.

2023 hedeflerini yakalamak, kalkınma ve gelişmeyi bundan daha yüksek seviyelere taşımanın kaçınılmaz bir hal aldığına dikkat çeken Nursaçan, şöyle devam etti:

'Yeni, büyük ve güçlü Türkiye'de yaşanmakta olan bu değişim ve gelişim hamlesinden hep birlikte güçlenerek çıkacağımıza inanıyorum. Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Gün, yeni büyüme ve yeni başarı hikayelerini yazma günüdür. Gün, kısır, boş, yersiz, gereksiz ve yarar getirmeyecek tartışmaları bir kenara bırakma günüdür. Kayseri Organize Sanayi Bölgesini, işin, liyakatin, birlikteliğin, kardeşliğin, üretimin, istihdamın ve ihracatın merkezi haline hep birlikte getireceğimize inanıyoruz. Bu vesile ile kuruluşundan bugüne Kayseri OSB'ye emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, hayatta olanlara sağlık ve uzun ömür, vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Mayıs ayında yapılacak olan genel kurulda da yine aynı ekibimle aday olduğumu da burada kamu oyuna duyuruyorum.'

Kaynak: AA