Kaynak'tan Kılıçdaroğlu'na Açıklaması 'Referandumu Anlamak İstiyorsa...'

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Kılıçdaroğlu referandumu anlamak istiyorsa, Kandil’e, Pensilvanya’da ki sapkına, Avrupa ülkelerine baksın. Onun için söyleyeceğim en kolay yol budur” dedi.

Kaynak'tan Kılıçdaroğlu'na Açıklaması 'Referandumu Anlamak İstiyorsa...'
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Bahçelievler ilçesinde yapılan ve yapımı devam eden yatırımların toplu açılış ve temel atma töreni Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın katılımıyla yapıldı. Toplu açılış ve temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Kaynak’ın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ile birlikte STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören kapsamında yapılan protokol konuşmalarının ardından telekonferans sistemi ile yapımına başlanacak olan yatırımların ilk harçları atılırken, hemen arkasından ise kurdele kesim töreniyle yapımı tamamlanan hizmetler kullanıma açıldı. Tören sonrası protokol üyeleri İBB Bahçelievler Yüzme Havuzunu gezerek, çocuklar tarafından yapılan mini yüzme yarışlarını izledi.

“HÜKÜMET SİSTEMİ DEĞİŞİKLİĞİNİN NEDENİ ÇOCUKLARIMIZ VE ONLARIN ELİNDEKİ AL BAYRAKLARDIR”

Toplu temel atma ve açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Bildiğiniz gibi 16 Nisan’da ülkemizin milletimiz önünde büyük bir sınav ve tarihi bir fırsat var. Son 200 yıllık tarihimizin en önemli siyesi dönemeçlerinden biri olan hükümet sistemine dönüşmek için bir tarihi fırsat var. Bize çok çeşitli sorular soruluyor. Parlamento’da çok sayıda AK Partili milletvekili var, bu yüzden başka bir hükümet çıkma ihtimali yok. O zaman bu değişiklik neden diyorlar? Bu değişiklik işte yanımda bulunan çocuklarımız ve onların ellerindeki al bayraklarımızdır” dedi.



“AİLEMİZ 80 MİLYONLUK BÜYÜK BİR AİLEDİR VE ÇOCUK SAYIMIZ 18-24 YAŞ ARASI 7,5 MİLYONDUR”

Bu referandum ile ilgili en çok eleştiriyi 18 yaş seçilme hakkıyla ilgili aldıklarını belirten Kaynak, “Seçme hakkını 18 yaşına biz getirdik, bizim hükümetimiz getirdi. Şimdi seçilme hakkını da 18 yaşına getiriyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu çok doğru bir şeyler söylüyor. Kendi çocuklarını milletvekili yapmak için diyor. Evet bizim ailemiz 80 milyon kişilik bir ailedir ve çocuk sayımızda 18 ile 24 arasında tam 7,5 milyondur” diye konuştu.



“KILIÇDAROĞLU, YUKARI ÇIKAN MERDİVENİ AŞAĞI İNMEK İÇİN KULLANAN ADAM O ANAYASAYI NEREDEN ANLAYACAK”

“Ben anayasada değiştirmek istediğimiz hususları şu küçücük karta yazdım” diyen Kaynak, “Genel merkezimiz Sayın Kılıçdaroğlu’na anayasa değişikliğiyle ilgili hazırlanan kitapçıkları göndermişler. Ben olsaydım derdim ki asla göndermeyin. Kılıçdaroğlu yukarı çıkan merdiveni aşağı inmek için kullanan bir adam nereden anlayacak o anayasa’dan” şeklinde konuştu.



“KILIÇDAROĞLU REFERANDUMU ANLAMAK İSTİYORSA, KANDİL’E, PENSİLVANYA’YA VE AVRUPA’YA BAKSIN”

“Sayın Kılıçdaroğlu okumaya tenezzül etmiyorsa, okumaya vakit bulamıyorsa, ya da okuduğunu anlamıyorsa çok daha kolay yapabileceği bir yol var” diyen Kaynak, konuşmasına şöyle devam etti:

“Şu anda yapmak istediğimizin ne olduğunu öğrenmek istiyorsa, Kandil’e baksın, Pensilvanya’da ki sapkına baksın, Almanya’da, Hollanda’da, Avusturya’da yeniden başkaldıran Nazizme, Faşizme baksın. Bir hanımefendi Bakanımızı o atlarıyla itleriyle kendi vatan toprağımız sayılan kendi konsolosluğumuza girdirmeyen, kadın hakkı, siyaset özgürlüğü ne kadar hak varsa hepsini bir anda yerin dibine batıran Avrupa’ya baksın. Kılıçdaroğlu için söyleyeceğim en kolay yol budur.”

“ALMANYA, HOLLANDA, BELÇİKA VE YUNANİSTAN NE DÜŞÜNÜYORSA, KILIÇDAROĞLU TERSİNİZ DÜŞÜNSÜN HİDAYETE ERER”

16 Nisan Referandum’un vatandaşların geleceği için iyi olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Kaynak, “Evet biz diyoruz ki bu yapacağımız iş milletimiz için doğru bir iştir. FETÖ’cü hainleri ülkesinde barındıran Almanya, Hollanda, Belçika, Yunanistan bu Referandumla ilgili ne düşünüyorsa Kılıçdaroğlu tersini düşünsün ve hidayete erer diyorum” dedi.



“DAHA ÖNCEKİ SEÇİMLERDE BİZİM MUHATABIMIZ HALKTI BİZE KENDİMİZİ ONLARA ANLATTIK”

16 Nisan Referandumuyla ilgili konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, “Önümüzde milletin geleceği ile ilgili sandıkta karar verecekleri bir milat teşkil eden 16 Nisan var. Referandumdan sonra bundan sonra ki süreç nasıl olsun buna karar verilecek. Daha önceki seçimde Sayın Kılıçdaroğlu elinde dosyalarla geldi. Bana karşı sana 2 gün müsaade bunların cevabını ver dedi.

Biz muhatap dahi kabul etmedik. Çünkü öyle bir endişemiz yoktu. Bizim muhatabımız halktı biz kendimizi halka anlattık. Cevap vermeye bile lüzum görmedik” ifadelerini kullandı.

(Mehmet Başa - Caner Sönmez /İHA)
Kaynak: İHA