Kaymakam Türköz Yeni Hastanede İncelemelerde Bulundu

7 milyon 495 bin lira harcanarak 2 yıl gibi kısa bir zamanda yapımı tamamlanan Balıkesir’in Havran ilçesinin yeni devlet hastanesi, 91 personeli ile modern binasında Körfez halkının hizmetine açıldı. Havran Kaymakamı Ahmet Öztürk hizmete giren hastanede incelemelerde bulundu.

Kaymakam Türköz Yeni Hastanede İncelemelerde Bulundu
Balıkesir’in Havran ilçesi, yeni ve modern devlet hastanesine kavuştu. Halkın genel sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak kadar ünitesi hizmete başlayan hastane binası, Havran Kaymakamı tarafından sık sık denetleniyor. Hastane binasının kapılarını basın mensuplarına açan Kaymakam Ahmet Türköz, hastaları ziyaret etti ve binayı tanıttı. İleri teknolojinin tüm imkanlarından faydalanılarak modern biçimde kullanıma sunulan hastane binasının odalarını ve ünitelerini gösteren Kaymakam Türköz, Havran Devlet Hastanesi Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Mehmet Onur Gülseren den de devam eden çalışmalarla ilgili gelişmeleri öğrendi. Hastalarla sohbet eden Kaymakam Türköz, yeni hastaneden tüm körfez halkını faydalanabileceğini vurguladı. Aldıkları sağlık hizmetlerinin daha da kaliteli hale geldiğini söyleyen hastalar ve hasta yakınları da, yetkililere teşekkür etti.

Hastane hakkında teknik bilgiler vererek açıklamalarda bulunan Başhekim Mehmet Onur Gülseren, “Yeni hastane binamızın inşaatı Şubat 2015 tarihinde başladı.

İhale bedeli 7 milyon 495 bin lira. 5 Mart 2017 tarihinde hastanemizin acil servisini hizmete soktuk. Ertesi günü de polikliniklerimiz hizmete başladı.

Hastanemizin toplam 5 bin 500 metrekare kapalı alanı mevcut. Birinci seviye acil servisimiz var ve içerisinde 15 oda ile 30 yatak mevcuttur. Ameliyathanemiz ve birinci seviye 4 yataklı yoğun bakım servisimiz var. 5 yataklı diyaliz ünitemiz ve doğumhanemiz vardır. Ameliyathane, yoğun bakım ve doğumhanemiz tescil işlemlerinin ardından hizmete açılacak. Şu anda hastanemizde 6 uzman hekim, 6 pratisyen hekim, 3 tane diş hekimi olmak üzere toplam 15 tane hekimimiz mevcuttur. 1 eczacımız ve 64 sağlık personelimiz, 11 idari personelimiz olmakla birlikte toplam 91 personelimiz bulunuyor” dedi.

Havran Kaymakamı Ahmet Türköz ise, açıklamasında, tüm körfez halkını hastaneden faydalanmaya davet ederek, “Yeni Devlet hastanemiz, 2 yıl gibi kısa bir süre içinde yapılmıştır. Yaklaşık 5 bin 500 metrekarelik kapalı alanda hizmet vermeye başlamıştır. Sadece Havran halkına değil, tüm Edremit Körfezi bölgesine de ciddi anlamda sağlık hizmeti vermesi düşünülen bir hastanedir. Binamız son derece modern ve son teknoloji ekipmanlara sahiptir. O nedenle, halkımızı sağlık hizmetleri açısından memnun edeceğini düşünüyoruz. Körfezde yaşayan vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla gelebileceği bir hastane binamız mevcut. Sağlık hizmetlerini en kaliteli bir biçimde alabileceklerini bilsinler. İlçemize böyle bir hastaneyi kazandıran değerli devlet büyüklerimize de arıca teşekkür ediyoruz. Çalışanlarıyla, fiziki yapısıyla halkımıza layık bir yer oldu. Vatanımıza, milletimize, hemşerilerimize hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

Yeni devlet hastanesi binasının bahçe düzenlemesi ve otoparkının da kısa sürede tamamlanacağı öğrenildi.
Kaynak: İHA