Kandıra'nın En Güzel Yöresel Lezzetleri Yarıştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen “Yemekte Şehrin Bilgeleri” Yöresel Yemek Yarışması elemeleri sürüyor.

Kandıra'nın En Güzel Yöresel Lezzetleri Yarıştı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından faaliyete geçirilen “Yemekte Şehrin Bilgeleri” Yöresel Yemek Yarışmasında Kandıra ilçe elemesi Turan Güneş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Çorba, ana yemek, hamur işi, pilav, tatlı, salata, kışlık konserve, en yöresel yemek hikayesi, en yeni yöresel tat kategorilerinden yarışmaya katılan 145 katılımcının yöresel lezzetleri seçici kurul tarafından yemeğin yöreselliği, lezzeti, aroması ve sunumu olmak üzere değerlendirildi. Yöresel Yemek Yarışmasına Kocaeli merkez, ilçe ve köylerden başvurular yapıldı. İlçe elemeleri, farklı günlerde aynı seçici kurul başkanlığında gerçekleştirilecek. 22 Mart Çarşamba Körfez ve Derince ilçe elemeleri Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde, 23 Mart Perşembe Gebze, Çayırova, Dilovası, Darıca ilçe elemeleri Ahmet Penbegüllü Kültür Merkezi’nde yapılacak. Yöresel Yemek yarışması; en yöresel çorba, en yöresel ana yemek, en yöresel hamur işi, en yöresel erişte ve pilav, en yöresel tatlı, en yöresel salata, en yöresel kışlık konserve, en yöresel yemek hikayesi, en yeni yöresel tat kategorilerinde düzenlenecek. Yarışmanın her kategorideki 1.’sine 3 bin TL, 2.’ye 2 bin TL, 3.’ye bin TL, en yeni yöresel tat kategorisi birincisine bin 500 TL olmak üzere toplam 49 bin 500 TL para ödülü verilecek.
Kaynak: İHA