Kaçak Sigaraları Toprağa Gömerken Yakalandı

Erzurum'un Tekman ilçesinde 'dur' ihtarına uymayıp otomobille kaçmaya çalışan, jandarmanın takibi sonucu 3 bin 700 paket kaçak sigarayı toprağa gömerken yakalanan kişi tutuklandı.

Erzurum'un Tekman ilçesinde 'dur' ihtarına uymayıp otomobille kaçmaya çalışan kişi, jandarmanın takibi sonucu 3 bin 700 paket kaçak sigarayı toprağa gömerken yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Tekman İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ağrı'dan Erzurum'a araçla kaçak sigara sevkiyatı yapılacağı istihbaratı üzerine çalışma başlattı.

İlçedeki yollarda tedbir alan ekipler, kontrol noktasına gelen iki araca 'dur' ihtarında bulundu. Bu sırada araçlardan birindeki sürücü, kontrol noktasına girmeyip otomobiliyle dönerek kaçmaya başladı. İki zanlının bulunduğu diğer araç ise takibe çıkacak jandarma araçlarının önünü kesmeye çalıştı.

Buna rağmen otomobili takibe alan jandarma, önceden kapatılan kaçış istikametindeki ara yollarda yer alan diğer ekipleri de bilgilendirdi. Takibe alınan araçtaki kişi ise bir süre sonra gözden kayboldu.

Otomobilin gidebileceği yollarda araştırma yapan ekipler, aracı kara saplanmış ve terk edilmiş buldu.

Araçtaki incelemede kaçak sigaraya rastlamayan ekipler, zanlıyı bulmak için çalışmalarını genişletti. Aracın bulunduğu bölgede kardaki ayak izlerini takip eden ekipler, zanlıyı 3 bin 700 paket kaçak sigarayı, otomobilin 100 metre uzağındaki dere yatağında toprağa gömerken suçüstü yakaladı.

Bu kişi ile kontrol noktasında jandarmanın takibini önlemeye çalışan 2 zanlı, adliyeye sevk edildi. Kaçak sigarayla yakalanan zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, diğer 2 şüpheli serbest bırakıldı.
Kaynak: AA