İlkokul Öğrencileri 'Trafikte Farkındalık' İçin Yürüdü

Tarsus Atatürk İlkokulu öğrencileri 'Trafikte Farkındalık Yaratma' Projesi kapsamında ellerinde pankartlarla yürüyüş yaptı.

Tarsus Atatürk İlkokulu öğrencileri 'Trafikte Farkındalık Yaratma' projesi kapsamında ellerinde pankartlarla yürüyüş yaptı.

İlçedeki Atatürk İlkokulu öğrencilerinin, 'Trafikte Farkındalık Yaratma' Projesi kapsamında gerçekleştirdikleri yürüyüş, Hükümet Konağı önünden başladı.

Kaymakam Yüksel Ünal, Emniyet Müdürü Salim Çakan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı ve okul yöneticilerinin de katıldığı yürüyüşte öğrenciler, 'Gönüllü trafik elçileriyiz' pankartı ve çeşitli dövizler taşıdı.

Vatandaşların çocukları alkışlarla kutladığı yürüyüş Yarenlik Alanı Çeşmeli Meydanı önünde sona erdi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, yürüyüş ardından yaptığı konuşmada, öğrencilere destek vermekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Kazalarda mal kaybı ve milli servetin heba edilmesinden daha önemlisinin can kayıpları olduğuna dikkati çeken Kalaycı, şunları kaydetti:

'Bu nedenle özellikle küçük yaşlardaki çocuklarımıza, öğrencilerimize trafik kurallarını öğretelim, onları eğitelim ve kazaları minimum seviyeye indirelim. Böylece can ve mal kaybımız olmaz. Ayrıca birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece hiçbir engel bizi durduramaz.'
Kaynak: AA