İlkadım Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi

İlkadım Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 167 belediye işçisini kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İlkadım Belediyesi Gazi Hizmet Binası'nda gerçekleşen toplu iş sözleşmesi imza törenine Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun ile belediye ve sendika yöneticileri katıldı.

Tok, 2004 yılında ilk belediye başkanlığı döneminde işçi personelinin günlük yevmiyesinin 22 lira olduğunu belirtti.

O zaman taban ücretini 36 liraya çıkardığını, daha önceki sözleşmelerde olmayan sosyal yardım kalemleri eklediğini anlatan Tok, şimdi imzaladıkları toplu iş sözleşmesinde de taban ücretlerine seyyanen zam yaparak işçi hakları açısından Türkiye’ye örnek bir sözleşme gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Hizmet-İş Sendikası'nın yüzde 10'luk artış teklifine karşı ek olarak yüzde 12 ilave ederek sözleşme zammını yüzde 22'ye çıkardıklarını bildiren Tok, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Yevmiyesi en düşük olan işçimizin taban ücretini 2017 yılı için 110, 2018 yılı için 120 liraya, eski işçilerimizin taban ücretlerini de 2017 yılı için 149, 2018 yılı içinse 154 liraya çıkartarak tarihi bir sözleşmeye imza atmış olduk. İmzaladığımız sözleşme belediyemize, işçilerimize ve ailelerine hayırlı uğurlu olsun. Görevde olduğumuz her dönem işçilerimizin hak ve menfaatleri noktasında işçimizin yanında olmaya, personelimizi kucaklayan bir anlayışla yönetim modeli oluşturmaya devam edeceğiz.'

Uzun da 165 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesinde yine bir ilke imza atan Belediye Başkanı Tok'a teşekkür etti.

Sözleşmenin beklentilerinin üzerinde bir rakamla sonuçlandığını vurgulayan Uzun, çalışanlara hayırlı olması temennisinde bulundu.

Daha sonra toplu iş sözleşmesi, Tok ile Uzun arasında imzalandı.

Kaynak: AA