Huzurevi Sakinleri Çanakkale Ruhunu Yaşattı

Çanakkale Zaferinin 102. yılının kutlandığı 18 Mart’ı da içine alan Yaşlılar Haftası’nda, İyilik Vakfı Huzurevi sakinleri Çanakkale destanı isimli bir tiyatro oyunu sergiledi.

Huzurevi Sakinleri Çanakkale Ruhunu Yaşattı
İçel Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün desteği, Yardım ve İyilik Vakfı ile İçel Olba Fotoğraf Derneği katkılarıyla, Yaşlılar Haftası ve Çanakkale Zaferi dolayısıyla fotoğraf sergisi ve tiyatro etkinliği düzenledi.

İçel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik Olba Fotoğraf Derneği üyelerinin Huzurevi Fotoğraf Sergisi’nin gezilmesi ile başladı.

Ahmet Yenmez, Derviş Özcan, Evren Sayın, Hulki Muradi, Levent Rastgeldi, Nizamettin Düzgün ve Çağatay Güneş’ten oluşan Huzurevi Proje Grubu’nun çektiği 33 fotoğraf duygu dolu anlar yaşattı. Sergi açılışı sonrasında Yardım ve İyilik Vakfı Huzurevi sakinlerinin hazırladığı Çanakkale Türküleri ve Çanakkale Destanı isimli tiyatro oyunu sergilendi.

Burada konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Yardım ve İyilik Vakfı Başkanı Necmi Erdem ise “Yaşlılarımız yarınla bugünler arasında köprü kuran, kültürümü ve değerlerimizi taşıyan önemli varlıklarımızdır” dedi.

İçel Olba Derneği Başkanı Hulki Muradi de Huzurevi Projesi’ne geçen yıl başladıklarını hatırlatarak, “Hedefimiz, büyüklerin gönlünde bir bahar rüzgarı estirmek ve sizlerin de zihninde yer açmaktı. Bu sergi ile bir farkındalık oluşturduğumuza inanıyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından emeği geçenlere plaket verildi.

Kaynak: İHA