'Givin' İle Eğitime Eldekilerle Destek

Buluşum Platformu, fazlalık olarak duran eşyaların satış geliriyle eğitim için çalışan sivil toplum kuruluşlarına (STK) destek olmak amacıyla geliştirilen ’givin projesi’ni desteklediğini açıkladı.

'Givin' İle Eğitime Eldekilerle Destek
Boyner Grup, sosyal girişimcilere kitlesel fonlama sağlamak amacıyla kurduğu ’Buluşum Platformunda’ destek toplamaya devam eden givin projesi, teknolojinin ve online alışverişin yaygınlaştığı bu dönemde, sosyal faydaya katılımın herkese uygun ve kişiselleştirilebilir bir yolunun olması gerektiği fikriyle yola çıktığı açıklandı. givin’in kurucusu Başak Süer, herkesin değerli birçok kaynağa sahip olduğunu, elde duran kaynakları iyi amaçlar için kullanarak harekete geçenlerden oluşan bir ’modern kahramanlar topluluğu’ oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.



Eğitime destek olunacak

E-ticareti kitlesel fonlamayla buluşturan bir pazar yeri olan givin uygulaması, öncelikle bireylerin fazlalık olarak duran eşyalarını TEGV, TOG, Koruncuk ve Tohum Otizm Vakfı gibi sivil toplum kuruluşları (STK) için desteğe dönüştürmelerini sağlayacak. Proje, yakın zamanda da duyarlı markaları da platforma dahil edip alışverişin en ’iyi’ halini sunmayı planlandığı belirtilirken, platformda ayrıca, STK’lara yapılan desteklerin hangi amaçlar için kullanıldığını gösterebilmek için gerçekleştirilecek proje bilgileri de yer aldığı kaydedildi. Birkaç gün önce App Store’da ve Google Play’de yerini alan uygulamanın hedeflediği desteğe ulaşmasıyla, hem tüketicilerin hem de markaların daha verimli ve kolay bir şekilde sosyal fayda sağlayabilecekleri yenilikçi platformun daha fazla kişiyi harekete geçirebileceği bildirildi.

Kaynak: İHA