Gemlik Ve Küçükkumla'da Atıksu Arıtma Tesislerinin Temelleri Atıldı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik ile Küçükkumla'da yapılacak olan atıksu arıtma tesislerinin temellerini attı.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesinin Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) aracılığıyla projelendirdiği Gemlik Atıksu Arıtma Tesisleri ile Küçükkumla Atıksu Arıtma Tesisleri'nin temelleri atıldı.

Küçükkumla'da gerçekleşen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaklaşık 30 milyon liraya mal olacak 5 bin 500 metreküp gün kapasiteli tesisin 2016 yılı itibarıyle kışın 7 bin 500 kişiye yazın da 25 bin kişiye hizmet vereceğini kaydetti.

Ekim 2017'de hizmete girecek tesisten 2036 yılında 55 bin kişinin faydalanacağını aktaran Altepe, Manastır'dan Narlı'ya kadar olan sahil şeridinin yapılan bu yatırım sayesinde yüzde 100 saflık derecesine ulaşacağını bildirdi.

Daha sonra Gemlik'e geçerek yaklaşık 50 milyon liraya mal olacak Gemlik Atıksu Arıtma Tesisleri'nin temelini atan Başkan Altepe, 21 bin metreküp gün kapasitesine sahip tesisin tamamlandığında 138 bin kişiye hizmet vereceğini belirtti.

Altepe, 'Gemlik merkez ile Manastır bölgesinin atık sularını rehabilite edecek ileri biyolojik arıtma tesisimiz, 2036 yılında yaklaşık 150 bin kişiye hizmet verecek. Şubat 2018’de ise açılışı yapılacak.' ifadelerini kullandı.

Bursa'nın sağlıklı kent olması yolundaki çalışmaları tüm ilçelerle birlikte hızla sürdürdüklerini aktaran Altepe, 'Bağlantı elemanlarıyla birlikte sadece Gemlik'e bu projelerle yaklaşık 80 milyon liralık yatırım yapmış oluyoruz. İnşallah bu tesislerin ilki 6 ay içerisinde tamamlanacak ve bölgenin hayat standardının artmasına katkıda bulunacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun.' değerlendirmesinde bulundu.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise, Körfezin temizliği anlamında Büyükşehir Belediyesi tarafından devasa bir adım atıldığını ve bu uğurda milyonlarca liralık yatırım yapıldığını belirterek, gösterdiği hassasiyet nedeniyle Altepe'ye teşekkür etti.

Kaynak: AA