Gemlik'e 3 Bin Fidan Dikildi

Gemlik ilçesinde geçen yaz çıkan yangında zarar gören ormanlık alana 3 bin fidan dikildi.

Bursa Orman İşletme Bölge Müdürlüğü, Gemlik Açık Ceza ve İnfaz Kurumu ile Gemlik Belediyesi işbirliğinde düzenlenen etkinlikte, yanan bölge fıstık çamları ile ağaçlandırıldı.

Yaklaşık 200 hükümlünün çalıştığı projede yanan Şahintepe ağaçlandırıldı.

Fidan dikimi öncesinde konuşan Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Torun, 200 hükümlü ile çalıştıklarını belirterek, 'Olumlu bir çalışma oldu. Cezaevinde farklı çalışmalarla kamuoyunun karşısına çıkıyorduk. Tarım alanımız olmadığından dolayı bu tarz imkanlar bulamıyorduk. Bizler için de anlamlı bir etkinlik oldu.' dedi.

İlçenin en güzel yerini yeniden ağaçlandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, 'Geçtiğimiz yıl yanan bölgenin bu kadar kısa sürede ağaçlandırılması bizi de memnun etti. Son 15 yıldan bu yana Türkiye tarihinin en fazla ağacı dikildi. Genelde yangın çıkan yerde rant söylentisi olur, bugün görüldüğü gibi yine orman oluyor.' ifadelerini kullandı.

Etkinliğe, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, İlçe Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu, AK Parti İlçe Başkanı Zafer Işık ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA