Gaziantep'te Gerginlik

Gaziantep’te hayır bildirisi dağıtan CHP’li gruba saldırdığı iddia edilen esnaf, CHP’li 2 kişi tarafında sopayla darp edildiğini ileri sürdü.

Şahinbey ilçesi Kılınçoğlu Mahallesi’nde bulunan semt pazarında hayır bildirgesi dağıtan 4 kişilik CHP’li grubun zabıta ve pazarcı esnafının saldırısına uğradığı bildirgelerin yırtılarak yerlere atıldığı iddia edilmişti.

Emniyet ekipleri, iddialar üzerine inceleme başlattı. Saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülen pazar esnafından İ.K, verdiği ifadesinde CHP’li grup tarafından darp edildiğini iddia ederek şahıslardan kendisinin şikayetçi olduğunu söyledi.



Bildirgedeki Türk bayrağının bulunduğu kısmı yırtarak cebine koymak istediği sırada olayın yaşandığını iddia eden İ.K, "İki şahıs hayır bildirgesi dağıtıyorlardı. Arbede çıkmasın diye verdiği broşürleri alıp, kenara koydum. Hayır broşürlerinin üzerinde baktım Türk bayrağı var. Ben de referandum da evet düşüncesinde olduğumdan broşürdeki Türk bayrağı kısmını yırttım. Geride kalan hayır yazılı kağıdı atacağım sırada iki şahıs bana tezgahımın üzerinde bulunan sopa ile saldırdı. Bir kaç dakika sonra pazardan arkadaşım İ.D isimli şahıs geldi. Diğer pazarcılar araya girdi. Beni darp eden şahıs, küfürler ederek, hakaretlerde bulundu. Kimseyi darp etmedim, hakaret ve tehditte bulunmadım. Manevi değerlerimize hakaret eden F.Ş ile H. isimli şahıslardan davacı ve şikayetçiyim. Uzlaşmak istemiyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA